avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare teren

Se doreste vanzarea unui teren intravilan construibil la a carui achizitionare nu a fost dedus TVA.
Dupa parerea mea, acesta trebuie vandut cu TVA conform art. 141 lit. f din Codul Fiscal indiferent ca s-a dedus sau nu TVA.
Parerea unora este ca se aplica art. 149 privind ajustarea bunurilor de capital, si se invoca faptul ca daca nu s-a dedus TVa nu trebuie nici ajustat, si deci se vinde fara TVA.

Conform definitiei de la art. 149 alin 1, in opinia mea, terenurile nu sunt considerate bunuri de capital deoarece nu sunt amortizabile, si deci se aplica rationamentul meu.

E corect? Ma poate lumina cineva?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 15:22, 15 Februarie 2012
nu prea are legatura cu art149, dar are legatura cu art141alin2 lit f ,in care terenul contruibil nu este scutit de tva , si in opinia mea nu mai conteaza daca ai dedus sau nu TVA, se vinde cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pers.juridica vinde o constructie dragoianu dragoianu In anul 2005 pers.juridica a cumparat un teren si a construit o locuinta in scopul vanzarii.Locuinta s-a finalizat in 2007 iar in 2010 s-a facut o reevaluare ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren + constructie Teden Teden Buna dimineata, La o societate, trebuie sa vand un teren in valoare de 46691 lei si o constructie in valoare de 11309 lei. Acestea au fost achizitionate ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa crinarug crinarug O SC a achizitionat in 2011 un teren intravilan de la persoana fizica , pentru care s-a emis un certificat de urbanism care prevede ca in prezent terenul are ... (vezi toată discuția)