avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita pt administratorul (actionar ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita pt administratorul (actionar majoritar) unei S.C.

Am nevoie de mare ajutor.
Am împrumutat o persoana cu o suma X, și am încheiat la notar un act care spune"...de comun acord am hotărât sa nu constituim garanții mobiliare sau imobiliare și sa rămânem la garanțiile generale, astfel încât în caz de neplata la termenul arătat, contractul constituie titlul executoriu și va fi executat asupra tuturor bunurilor subsemnatului împrumutat, fără somație sau punere în întârziere..."
Bineînțeles ca a trecut termenul și nu am primit banii. Ulterior scadentei, am primit totuși ~ o treime din suma, prin banca.
Dar se pare ca persoana în cauza a uitat sa mai continue procedura, ca atare sunt foarte îngrijorat.
De la niște cunostințe am aflat ca respectiva persoana nu deține bunuri de valoarea împrumutului, nici măcar prin cumulare.
Totuși deține prin majoritatea acțiunilor doua societăți comerciale care au rulaj. În cadrul societăților nu are carte de munca, este înregistrat doar ca și administrator/acționar. Pe numele uneia dintre societăți exista un leasing pentru o autoutilitara noua, și urmează sa mai achiziționeze încă una.
Acestea fiind spuse vreau sa va întreb, dacă prin executare voi reuși sa-mi recuperez banii, dar afirmând asta vreau sa va îndrept atenția către sumele care se tranzacționează prin conturile societăților, pentru ca alte venituri nu are.

Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:28, 19 Noiembrie 2008
Nu puteţi urmări sumele rulate de societate. Nici bunurile acesteia. Nu ea vă datorează bani.

În schimb, puteţi urmări sumele pe care societatea i le datorează debitorului dumneavoastră (remuneraţia pentru calitatea de administrator, dividendele, acţiunile).

Liviu S.Bordaş
Nu știu sa aibă nici o remunerație în calitate de administrator (Este obligatoriu din punct de vedere legal?).
Nu exista dividende pentru nici una din aceste societăți, iar capitalul societăților este cel minim. Totuși sumele tranzacționate sunt relativ mai mari și este singura persoana din cadrul societăților cu drept de semnătura la bănci. Nu s-ar putea face poprire pe nici o sumele pe care le tranzacționează și pentru care semnează în calitate de persoana fizica?
Numai pe conturile lui personale. Sau pe contul societăţii, dacă societatea îi datorează sume de bani..

Liviu S.Bordaş
Am si eu o intrebare: pe ce temei s-ar putea angaja raspunderea administratorului pentru neexecutare culpabila a unui contract, in cazul in care creanta nu mai poate fi recuperata de la firma debitoare intrucat in patrimoniul acesteia nu exista bunuri si nici sume care pot fi valorificate?
multumesc anticipat
O astfel de actiune in raspundere e posibila in cursul procedurii insolventei.

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorului in nume personal fasttrade fasttrade Sunt asociat intr-o societate, care de altfel este in faliment prin grija administratorului acesteia. Acesta , premeditat, a adus societatea in aceasta stare. ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna ziua! I-am imprumutat unei persoane o suma de bani pentru o luna insa a trecut deja un an si nu i-am primit inapoi. Intre timp am aflat ca imprumutatul ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters167247 ContSters167247 Am o societate comerciala in insolventa.Intrebare: 1. In ce ordine se sting datoriile(banca, buget stat, furnizori) 2. Ce se intampla cu bunurile personale ... (vezi toată discuția)