avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJUL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJUL

AM FOST CASATORITA DIN ANUL 1999-2008 , SOTUL MEU AVEA O CASA SI O FIRMA MOSTENITE INAINTEA DIVORTULUI , IAR EU UN AUTOMOBIL DOBANDIT IN TIMPUL CASATORIEI . DIVORTUL S-A PRONUNTAT IN DATA DE 7 .02.2008 , CU DREPT DE APEL DE 30 ZILE DE LA DATA COMUNICARII , COMUNICAREA FIIND FACUTA IN DATA DE 29.02.2008. , IN INTERVALUL 7.02-29.02 ,SOTUL MEU A VANDUT CASA SI FIRMA BUNURILE LUI PROPRII REZULTATE DI MOSTENIRE , SI A CUMPARAT UN AUTOTURISM , DAR TIN SA MENTIONEZ CA IN TIMPUL CASATORIEI SOTUL MEU A INVESTIT O MARE SUMA DE BANI PENTRU RENOVAREA RESPECTIVEI CASE , MA INTERESEAZA DACA POT SA CER PARTAJ PENTRU MASINA (HOTARAREA NEFIIND DEFINITIVA LA ACEA DATA) SI DACA POT SA CER O SUMA DE BANI PENTRU INVESTITIILE FACUTE IN CASA VANDUTA DE JA DE CATRE ACESTA . TOT INAINTE DE CASATORIE SOTUL MEU A CUMPARAT JUMATATE DINTR-O CLADIRE ,IN TIMPUL CASATORIEI CUMPARAND SI CEALALTA JUMATATE , CLADIRE IN CARE A INVESTIT O SUMA IMPORTANTA DE BANI IN TIMPUL CASATORIE , SUMA CARE DEPASEA VALOAREA DE CUMPARARE , DAR CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE A FOST FACUT PE INTREAGA CLADIRE DOAR IN ANUL 2002, ADICA IN TIMPUL CASATORIEI . CE SANSE AM SA CER 1/2 DIN ACEASTA CLADIRE? HOTARAREA DE DIVORT AM LEGALIZAT-O LA DATA DE 10.07.2008.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:53, 7 Noiembrie 2008
Puteti porni partajul cerand 1/2 din toate bunurile comune (imobile si mobile) si acordarea cotei parti a cheltuielilor efectuate in timpul casatoriei la bunurile proprii ale fostului sot.
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ... mateescu.sabina mateescu.sabina Bună ziua,sunt căsătorită de 18 ani și am o fiica de 18 ani; soțul meu are mai multe proprietăți,însă eu nu am nimic pe numele meu.,sunt ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Instrainare mostenire JuliaM JuliaM Buna ziua, Am mostenit de la bunica mea un apartament in Romania pe care l-am vandut si vreau ca baii obtinuti sa-i folosesc in cumpararea unei proprietati ... (vezi toată discuția)