avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- neintelegere in privinta minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- neintelegere in privinta minorului

sunt casatorita cu sotul meu de 5 ani ma inselat si vreau sa divortez dar problema este ca avem un copil de 4 anisori si nu vrea sa mi-l dea.ce-as putea face ca sa-l castig.va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:42, 15 Februarie 2012
Ce insemna .. nu vrea sa mi-l dea ? Copilul nu e cu dvs ?
introduceti actiune de divort si cereti ca minorul sa aiba locuinta la adresa dumneavoastra. Daca dovediti ca va ocupati de el, aveti cum sa il intretineti si tinand cont si de varsta frageda nu cred ca sotul va dobandi exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv. Este indicat totusi sa va angajati un avocat tinand cont ca aveti minorul.
Dupa Noul Cod Civil, stabilirea autoritatii parintesti si a domiciliului se face doar prin intermediul instantei de judecata1 Ca urmare orice neintelegere cu privire la copil, daca nu puteti sa le solutionati de comun acord cu sotul dvs., nu aveti decat o singura sansa! Instanta judecatoreasca!
În condiţiile in care nu ajungeţi la o înţelegere cu privire la minor, atunci singura in măsură să stabilească ce se vă întâmpla cu minorul este instanţa de judecată. Potrivit noului cod civil, in mod obişnuit instanţa acordă ambilor părinţi custodia, in mod justificat temeinic, acordă custodia doar unuia dintre părinţi. Ceea ce ar trebui să ajungeţi la un acord cu soţul, reprezintă domiciliul in mod statornic al minorului. Dacă doriţi să locuiască cu dv.stră trebuie să dovediţi că aveţi o locuinţă stabilă, venituri suficiente ptr a întreţine minorul, aveţi timp şi dorinţă de a vă ocup de acesta, aveţi o relaţie afectivă bună etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Copil Madalinalylyana Madalinalylyana I se poate da custodia tatalui daca copilul are 2 luni si suge la piept ? (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)