avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... instalare camera supraveghere pe stalpul din fata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

instalare camera supraveghere pe stalpul din fata blocului?

are voie un proprietar de apartament sa monteze camera de supraveghere video pe stalpul de iluminat din fata blocului? trebuie vreo aprobare? si de la cine?

Stalpul de iluminat din fata blocului este proprietataea celor de la distributia curentului deci la ei trebuie sa apelati .
Camerele de supraveghere montate de persoana fizica in interes strict personal in spatiu public ,in conditiile mentionate de dvs,nu respecta normele in domeniu
Pentru montare sistem inregistrare audio/video in spatiu public este necesar
-acordul pentru montarea lor din partea persoanelor care urmeaza sa fie inregistrate,
-exercitarea libera a dreptului de opozitie la prelucrarea imaginilor personale conform legii 677 din 2001 privind protectia datelor cu caracter personal
nu are nici o aprobare pt montarea camerei de supraveghere. poate sa-l amendeze cineva sau poate sa fie ceva de ordin penal? cine trebuie sesizat?
De ce nu puneti camera de supraveghere pe,peretele apartamntului dvs.? Banuiesc ca aceasta camera de supraveghere are rolul de a supraveghea parcarea unde aveti masina dvs. Dar si pentru asta trebuie sa va dea unda verde asociatia de proprietari. Pe stalpul de iluminat tr. sa cereti voie de la electrica si primarie/contract+ costuri consum curent el. Dvs. nu aveti drept legal sa supravegheati in particular scara blocului. Daca aveti o problema cu familia , este treaba dvs. dar nu implicati locatarii, nu aveti dreptul legal sa supravegheati. locatarii, va poate da in judecata. Aveti o placere sa vedeti cu ochii dvs. cine intra /la cine / si cand in scara blocului?. Sesizati presedintele asociatiei de proprietari si va sti el ce trebuie, ce demersuri tr. sa faca. Daca are aprobare de la electrica si primarie/autorizatie, va trebui sa depuna documentele la asociatie, daca sunt lacune,le va deslusi si lua masuri presedintle si comitetul asociatiei. Dvs. nu trebuie decat sa instiintati in scris presedintele asociatiei si sa va spuneti punctul de vedere, anume ce va deranjeaza.
Eu una personal nu accept ca oricine/persoana fizica sa ma filmeze dupa cum il taie capul si legea ma apara in acest sens.
PS. dupa cum va-ti exprimat pare ca dvs. va-ti pus in gand sa instalati o camera de supraveghere asa pentru distractie si vreti sa stiti baza legala. Nu aveti nici un drept si nu va da nimeni aceasta autorizare in nume personal. Doar SC. ,Asociatia de proprietari care trebuie sa aibe acordul locatarilor, politia rutiera sau STS-ul daca si ei la randul lor au autorizatie, fara autorizatie numeni din romania nu are drept legal sa se distreze filmand. Noi avm in lift o satfel de camera de supraveghere(dotat liftul cu asa ceva), si pentru asta a trebuit, acordul 100% a locatarilor, dupa care s-a trecut la autorizatii si aprobari. Camera de supraveghere este racordata la serviciul de paza a scarii si nicidecum la asociatie .
nu vreau sa pun eu camera de supraveghere, a pus un vecin camera. unde pot sa-l denunt?

Alte discuții în legătură

Instalare camere video bloc euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Blocare iesirea de urgenta a blocului prin bariera? georgiana201993 georgiana201993 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou,care in fata are un spatiu destinat ca si gradina, dar pe care vecinii il folosesc pe post de parcare,acesta fiind ... (vezi toată discuția)