avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare iesirea de urgenta a blocului prin bariera?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare iesirea de urgenta a blocului prin bariera?

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc nou,care in fata are un spatiu destinat ca si gradina, dar pe care vecinii il folosesc pe post de parcare,acesta fiind impartit doar la 20 de locuinte(apartamente si garosniere din totalul de 22 de locuinte.La iesirea din bloc este un spatiu destinat parcarii de urgenta. Pentru a evita conflictele cu persoanele din alte blocuri care isi parcau masina acolo,vecinii au montat o bariera de acces pe baza de cheie si manual.Eu neavand spatiu din curte acestia refuza sa imi dea cheie de acces pentru spatiul de urgenta care apartine tuturor locatarilor daca nu ma insel. De altfel o a doua problema este montarea unui sistem de supraveghere video cu inregistrare la intrarea in bloc si in parcare si pe alea blocului,nu am fost de acord cu aceasta camera de supraveghere video pentru ca mi se violeaza intimitatea., de altfel camerele video sunt racordate la reteaua de energie electrica a scarii blocului pentru care nu sunt de acord sa platesc acest consum lunar. As dori sa stiu ce pot face in aceste privinte in mod legal

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 12:59, 20 Ianuarie 2019
nu amestecati parcarea cu locuinta. daca nu aveti loc de parcare, nu aveti acces.
daca insa curtea e comuna (exista cote indivize de teren in curte, nu sub cladire), atunci sunteti in drept sa cereti asociatiei sa reglementeze lucrurile. cred insa ca nu aveti asociatie. gresesc?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Avem asociatie,dar asociatia nu ia nicio masura.
Pentru instalare sistem de supraveghere condominiu este obligatoriu sa existe acordul individual al tuturor proprietarilor
Daca a fost instalat sistem supraveghere fara acordul dv sesizati oficial politia
In ce lege scrie ca trebuie sa fie de acord toti proprietarii?
Nu este adevarat, in spatiul comun despre ce intimitate vorbim?
Daca va da cineva in cap si nu aveti o inregistare pentru identificarea faptasului, este mai bine?
Este suficient ca majoritatea sa fie de acord!
Cat platiti energia electrica pentru partile comune?
Pentru ce este prevazut acel spatiu de urgenta? Daca este pentru Salvare atunci este normal ca acea cheie sa stea undeva la paza sau la cineva care are acces 24 din 24 la acea cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)
Am instalat o cameră de supraveghere în interiorul locuinței mamei mele și acum are probleme, din acest motiv, cu o vecină. e nevoie de acceptul ei pentru a folosi camera înăuntru? zemike zemike Mama mea sta intr-un imobil care este impartita in 2 locuinte separate. parter si etaj. Mama sta la etaj. Din motive de securitate am instalat o camera in ... (vezi toată discuția)