avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea criteriilor si obiectivelor de performanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea criteriilor si obiectivelor de performanta

Va rog sa imi spuneti cat de corecta dpdv egal este urmatoarea fraza din CIM:
" Obiectivele si tintele de atins pot fi modificate de-a lungul anului, conform evolutiei afacerii si in concordanta cu sistemul de management al performantelor din companie".

Exista posibilitatea schimbarii tintelor si obiectivelor ori de cate ori exista o justificare documentata, dar cum se pot preveni abuzurile din partea angajatorului daca esti de acord cu orice modificare in orice moment din an?

Codul muncii prevede ca angajatorul stabileste criteriile de evaluare si stabileste obiectivele de performanta, dar nu face referire la fluctuatia lor in decursul anului in functie de dorinta angajatorului. Se pot creste nejustificat astfel incat curba performantei sa ia forma dorita de angajator, practic neexistand o predictibilitate clara a ce asteapta de la tine.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Necorespundere profesionala Wollfe Wollfe .Buna ziua Prin Legea 40/ 2011 , s-a stabilit expres dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala pe un post nou vivianna vivianna Buna, Am 3 intrebari pt dvs: 1) legislatia muncii prevede faptul ca evaluarea se poate face numai dupa un minim de cel putin 6 luni pe postul respectiv in ... (vezi toată discuția)
Semnez sau nu? blondumania blondumania Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti. Mi s-a pus în fata un document oficial al companiei in care e mentionat un plan de îmbunătățire a performantelor ... (vezi toată discuția)