avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnez sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnez sau nu?

Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti.
Mi s-a pus în fata un document oficial al companiei in care e mentionat un plan de îmbunătățire a performantelor personale intr-o perioada limitata de timp , care dacă nu este îndeplinit sau depasit la terminarea perioadei, va conduce la acțiuni disciplinare sau chiar terminarea contractului.
Mi se cere sa il semnez. Ar trebui sau nu ? Ce consecinte pot aparea in cazul semnării și a îndeplinirii planului?
Multumesc.
Nesemnarea actului in cauza incumba faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi semnat.

Nesemnarea actului poate influenta atitudinea angajatorului fata de dvs, acesta va putea sa va sicaneze in activitatea dvs zilnica si astfel incat sa fiti obligat sa va dati demisia.
Stabilirea obiectivelor de performanta este un drept al angajatorului si se aplica indiferent daca sunteti de acord cu ele. Angajatorul poate alege orice metoda prin care acestea pot fi aduse la cunostinta angajatilor.
Nu cred ca se poate insera un pact comisoriu in c.i.m..

Citez : "....
va conduce la acțiuni disciplinare sau chiar terminarea contractului. .... "

Este contrară legii inserarea într-un contract individual de muncă a unui pact comisoriu de gradul IV, care ar conduce la încetarea de drept a contractului, în cazul nerealizării obiectivului fixat.
nu mai exista pact comisoriu de gr. IV
Intr-adevar, nu mai avem pacte comisorii de diferite grade, pana la gr. IV,in noua legislatie civila.
Insa, intr-un c.i.m. nu se poate stipula ca , raportul de munca inceteaza de drept datorita neindeplinirii targetului.

Alte discuții în legătură

Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi necorespundere profesionala ajutor2010 ajutor2010 Lucrez la o companie multinationala de telecomunicatii de peste 3 ani de zile. Anual ne sunt evaluate rezultatele si competenta profesionala in baza unor ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului pt necorespundere profesionala ContSters22096 ContSters22096 persoana care lucreaza intr-o societate care are ca obiect recuperare creante - este legal ca angajatorul sa solicite angajatului semnarea unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Concediere necorespundere profesionala popapetra popapetra buna ziua, o colega tocmai a fost instiintata de superiorul ei ca daca nu isi \"revine\" in maxim o luna va fi data afara. motivele sunt de \"echipa nu mai ... (vezi toată discuția)