Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti.
Mi s-a pus în fata un document oficial al companiei in care e mentionat un plan de îmbunătățire a performantelor personale intr-o perioada limitata de timp , care dacă nu este îndeplinit sau depasit la terminarea perioadei, va conduce la acțiuni disciplinare sau chiar terminarea contractului.
Mi se cere sa il semnez. Ar trebui sau nu ? Ce consecinte pot aparea in cazul semnării și a îndeplinirii planului?
Multumesc.
Nesemnarea actului in cauza incumba faptul ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi semnat.
Nesemnarea actului poate influenta atitudinea angajatorului fata de dvs, acesta va putea sa va sicaneze in activitatea dvs zilnica si astfel incat sa fiti obligat sa va dati demisia.
Stabilirea obiectivelor de performanta este un drept al angajatorului si se aplica indiferent daca sunteti de acord cu ele. Angajatorul poate alege orice metoda prin care acestea pot fi aduse la cunostinta angajatilor.
Nu cred ca se poate insera un pact comisoriu in c.i.m..
Citez : "....
va conduce la acțiuni disciplinare sau chiar terminarea contractului. .... "
Este contrară legii inserarea într-un contract individual de muncă a unui pact comisoriu de gradul IV, care ar conduce la încetarea de drept a contractului, în cazul nerealizării obiectivului fixat.
Intr-adevar, nu mai avem pacte comisorii de diferite grade, pana la gr. IV,in noua legislatie civila.
Insa, intr-un c.i.m. nu se poate stipula ca , raportul de munca inceteaza de drept datorita neindeplinirii targetului.