avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere necorespundere profesionala

buna ziua,
o colega tocmai a fost instiintata de superiorul ei ca daca nu isi "revine" in maxim o luna va fi data afara. motivele sunt de "echipa nu mai are incredere in tine, si nu mai stiu de ce te platesc". ea are rezultate extraordinare, relatii foarte bune cu toata lumea si intotdeauna a facut ce i s-a cerut. mai nou i si-a intocmit si un plan de imbunatatire insa nu in limba romana. trebuie sa il semneze?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: popapetra , utilizator 16:51, 10 Ianuarie 2010
Cerinta postului era pentru a cunoaste limba respectiva?

Concedierea pe necorespundere profesionala da cam multe batai de cap angajatorilor,este folosita mai mult de necunoscatori in domeniul resurselor umane.
toate documentele interne ale firmei sunt in engleza, deoarece e o multinationala, insa fisa postului si contractul sunt in limba romana.
toti angajatii trebuie sa cunoasca engleza insa colega mea nu stie daca poate fi concediata dupa o luna de "plan de imbunatatire" redactat doar in engleza.
multumesc mult.
Cerinta postului este pentru a cunoaste limba engleza,adica asta scrie in fisa de post ?

Ce inseamna la dvs. plan de imbunatatire ?
toate documentele firmei ar trebui sa fie si in lb. romana... pentru a lua la cunostinta inseamna ca trebuie sa si semneze...
in ceea ce priveste concedierea aceasta poate fii facuta , insa cu respectarea Codului Muncii... cam greu... avand in vedere ca o eventuala decizie de concediere poate fii contestata in justitie
da, se cere limba engleza in fisa postului pentru toti angajatii.
plan de imbunatatire cred ca este echivalentul unui plan de actiune pe care angajatii care nu corespund profesional trebuie sa il urmeze astfel incat sa isi imbunatateasca performanta. din cate am inteles insa ultimele evaluari au fost foarte bune, rezultatele de pana acum sunt excelente si mai urmeaza in curand o evaluarea, iar faptele care i se imputa sunt mai mult de finete decat de nerespectarea sarcinilor de serviciu. ce i se reproseaza cel mai mult e ca a pierdut increderea echipei, desi toata lumea continua sa vina la ea pentru solutii si sfaturi.

Alte discuții în legătură

Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi necorespundere profesionala ajutor2010 ajutor2010 Lucrez la o companie multinationala de telecomunicatii de peste 3 ani de zile. Anual ne sunt evaluate rezultatele si competenta profesionala in baza unor ... (vezi toată discuția)
Semnez sau nu? blondumania blondumania Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti. Mi s-a pus în fata un document oficial al companiei in care e mentionat un plan de îmbunătățire a performantelor ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionala koko74 koko74 Lucrez in domeniul bancar. Am de realizat un plan trimestrial.in ultimele 2 trimestre nu am realizat 80% din plan si am intrat intr-o perioada de monitorizare ... (vezi toată discuția)