avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Necorespundere profesionala

.Buna ziua
Prin Legea 40/ 2011 , s-a stabilit expres dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora. In stabilirea obiectivelor de performanta, angajatorul nu este obligat sa obtina acordul salariatului.
Totusi cum se pot preveni abuzurile?
Stabilirea obiectivelor de performanta,(eu ma refer la tintele de vanzare in special), fiind apanajul direct al angajatorului, fara o consultare cu sindicatele sau reprezentantii salariatilor poate da nastere la abuzuri care sa duca la concedieri fara un minim control.
Daca o societate comerciala are o suta de puncte de lucru si stabileste pentru fiecare un obiectiv de vanzari, din aceste o suta de puncte lucru reusesc doar 15-16 sa-si atinga obiectivele inseamna ca toate celelalte sunt sub standardul companiei si salariatii pot fi concediati?? Ori obiectivele sunt eronate?
Daca vreau sa concediez un salariat sau sa inchid niste puncte de lucru fara a trebuii sa-mi asum obligatiile care-mi revin la disponibilizari care nu tin de persoana salariatului atunci stabilesc niste obiective intangibile, si uite ce frumosi destepti si legali suntem noi.......:O
Sunt in pozitia(ca reprezentant al salariatilor) de a apara un salariat pentru necorespundere profesionala, pentru neandeplinirea stricta a targhetului.
Mentionez ca societatea a procedat cf legii fara nici cea mai mica abatere.
Dar in conditiile de piata, de contractie economica a trasat niste obiective foarte greu, daca nu imposibil de atins.
Ma poate ajuta cineva??
Multunesc anticipat
Cu stima!







Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Wollfe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wollfe , utilizator 18:40, 15 August 2012
Puteti lua, daca aveti acces, vanzarile din ultimele 6-10 luni (sau cate considerati dvs necesare) si sa vedeti la ce nivel s-au inregistrat. Apoi faceti diferenta intre nivelul real al vanzarilor si targetul impus. Daca diferenta este mare si targetul nerealist, atunci nu poate fi corect. Nici un angajat nu poate trage de pe strada clientii si sa ii "oblige" sa cumpere un produs pentru a atinge targetul.
Toate targeturile ar trebui sa fie realiste si la un nivel mai mare, dar totusi apropiat de nivelul vanzarilor pentru a putea fi atins. nici un vanzator nu poate pune cu forta in spatele clientului un tv, frigider, mai stiu eu ce produs. Clientii intra, se uita si poate chiar nu au bani sa cumpere sau poate in alta parte este mai accesibil pentru ei. Este alegerea lor daca achizitioneaza sau nu.
Singurul lucru care ii poate convinge sa cumpere, in afara de amabilitatea personalului, este pretul.
Legal cum pot proceda in apararea salariatului??

Prin Legea 40/ 2011 , s-a stabilit expres dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora. In stabilirea obiectivelor de performanta, angajatorul nu este obligat sa obtina acordul salariatului.
Totusi cum se pot preveni abuzurile?


Ce pot eu invoca LEGAL in apararea salariatului daca acesta nu si-a indeplinit tintele de vanzare stabilite de angajator unilateral cf legii de altfel...
Mentionez ca aceste este doar primul caz ....de rezolvare acestuia depinde cum vor decurge celelante cercetari disciplinare pentru necorespundere profesionala care vor urma in mod sigur.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Wollfe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi necorespundere profesionala ajutor2010 ajutor2010 Lucrez la o companie multinationala de telecomunicatii de peste 3 ani de zile. Anual ne sunt evaluate rezultatele si competenta profesionala in baza unor ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului pt necorespundere profesionala ContSters22096 ContSters22096 persoana care lucreaza intr-o societate care are ca obiect recuperare creante - este legal ca angajatorul sa solicite angajatului semnarea unui act aditional ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire target si neincasare creanta la scadenta DIANA  IONELLA DIANA IONELLA Buna ziua! Pentru un agent de livrari se poate redacta o decizie referitoare la consecintele pe care le poate avea neindeplinirea targetului si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)