avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum poate inceta contractul de munca astfel incat sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum poate inceta contractul de munca astfel incat sa beneficiez de somaj?

am intampinat o problema in ultima perioada a activitatii mele in munca, desi am facut un compromis la semnarea contractului pt muncitor necalificat cu toate ca atributiile mele depasesc aceasta "functie" exercitand activitatea de manager productie, supervisor plus putina gestiune in ultimele 2-3 luni nu mi-am "vazut" salariul, motivele : zapada foarte multa, conditii improprii de desf. a activitatii de prod. , ger, apa etc. cu toate ca prezenta cat si munca a fost din belsug. Ca solutie dupa o mica discutie cu administratorul (patronul) firmei , i-am cerut daca nu poate sa-mi ofere salariul cuvenit sa-mi ofere somajul macar , raspuns: nu se poate sa-mi incheie contractul ca sa pot beneficia de somaj , ca dansul nu mai poate angaja. Ce solutii imi puteti oferii...ca sa-mi inchid contractul sa pot beneficia de somaj ( macar sunt ceva bani, imi pot platii facturile lunare cu ei daca salariul nu l-am mai vazut...)
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
deejaydanyaero, utilizator
Cel mai recent răspuns: deejaydanyaero , utilizator 09:29, 4 Martie 2012
1. Nu este adevaratce spune angajatorul dvs. ca daca va concediaza nu mai poate angaja pe alticineva in loc.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj puteti fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Dupa aceea reinfiinteaza postul si angajeaza alta persoana.
multumesc pentru raspuns in primul rand . da , asa este, doar ca desi eu exercit atributiile unui manager si am raspunderea ceruta de acest post , in contract figurez ca munc. necalificat...tot ce trag sperante e sa-mi gasesc in alta parte un alt post sa-mi pot da demisia. de aceea am intrebat daca este o solutie...inca ma gandesc...azi am avut o discutie cu dansul , i-am cerut in cazul asta daca este in imposibilitate de plata... nu se poate derula activitatea...etc, sa ne treaca in somaj ca stiu foarte bine care este situatia , nu sunt comenzi , vanzari etc.
Daca demisionati de la actualul loc de munca ar fi bine sa reusiti sa incheiati un CIM pe perioada determinata de o luna si la incetarea acestuia veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
stiu , doar ca nu se poate a spus, ma gandeam ca poate modifica contractul sa schimbe functia si sa-l faca determinat- perioada de 1 luna , stie ca daca face asta am sa plec iar eu nu-mi pot da demisia ca am nevoie de bani si imi trebuie somaj cel putin. deocamdata nu stiu , am sa mai astept sa vad cum evolueaza situatia de la firma.stiu ca daca imi dau demisia este cu acordul ambelor parti si atunci nu beneficiez de somaj se pare ca totul ramane la latitudinea dansului daca va accepta sa-mi incheie contractul
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
deejaydanyaero, utilizator
Eu v-am spus ca daca demisionati de aici si gasiti un loc de munca pentru o luna (cu CIM pe perioada determinata) veti putea beneficia apoi de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Pot sa iau somaj? andreearicu andreearicu Buna ziua, Am lucrat la o firma timp de cca 2 ani, iar dew o saptamana am fost eliberata din functie doar verbal,dupa care am fost rechemata la ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa-mi semnez demisia Niculescu C-tin Ilie Niculescu C-tin Ilie sunt electrician intr-o societate comerciala cu contract de munca nedeterminat.Am fost in concediu medical si cand m-am intors la servici angajatorul mi-a spus ... (vezi toată discuția)