Buna ziua,
Am lucrat la o firma timp de cca 2 ani, iar dew o saptamana am fost eliberata din functie doar verbal,dupa care am fost rechemata la servici.Angajatorul imi spune ca eu trebuie sa imi dau demisia,pentru ca el ma poate elibera din functie dopar disciplinar,pentru ca altfel trebuie sa desfinteze acest post,lucru pe care nu il doreste.Ideaa este ca eu am fost data afara si nu dorsc sa mai reiau activitatea,dar nici sa imi dau demisia odata ce am fost data afara. Intrebarea mea este,in acest caz eu am cum sa primesc indemniozatie de somaj sau nu?!
Multumesc
1. Angajatorul nu doreste sa desfiinteze locul de munca dar vrea sa va faca dvs. rau, sa nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Poate sa desfiinteze postu si il reinfiinteaza dupa ce va concediaza pe dvs. sa nu demisionati si sa nu semnati nici o cerere de incetare a contractului individual de munca.
3. Fiti atenta sa nu aveti, in aceasta perioada, abateri disciplinare pentru a-i face lui pe plac (nici asa nu beneficiati de indemnizatie de somaj).
4. Mai scrieti-ne ce se mai intampla, sa va spunem ce sa faceti.