avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa iau somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa iau somaj?

Buna ziua,
Am lucrat la o firma timp de cca 2 ani, iar dew o saptamana am fost eliberata din functie doar verbal,dupa care am fost rechemata la servici.Angajatorul imi spune ca eu trebuie sa imi dau demisia,pentru ca el ma poate elibera din functie dopar disciplinar,pentru ca altfel trebuie sa desfinteze acest post,lucru pe care nu il doreste.Ideaa este ca eu am fost data afara si nu dorsc sa mai reiau activitatea,dar nici sa imi dau demisia odata ce am fost data afara. Intrebarea mea este,in acest caz eu am cum sa primesc indemniozatie de somaj sau nu?!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 1 Octombrie 2009
determinati angajatorul sa faca incetarea contractului individual de munca in baza art.65 Codul Muncii. in urma demisiei nu primiti somaj.
1. Angajatorul nu doreste sa desfiinteze locul de munca dar vrea sa va faca dvs. rau, sa nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Poate sa desfiinteze postu si il reinfiinteaza dupa ce va concediaza pe dvs. sa nu demisionati si sa nu semnati nici o cerere de incetare a contractului individual de munca.
3. Fiti atenta sa nu aveti, in aceasta perioada, abateri disciplinare pentru a-i face lui pe plac (nici asa nu beneficiati de indemnizatie de somaj).
4. Mai scrieti-ne ce se mai intampla, sa va spunem ce sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate inceta contractul de munca astfel incat sa beneficiez de somaj? deejaydanyaero deejaydanyaero am intampinat o problema in ultima perioada a activitatii mele in munca, desi am facut un compromis la semnarea contractului pt muncitor necalificat cu toate ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu pentru cresterea copilului si mi se cere sa imi dau demisia alina-mihaela alina-mihaela am o nelamurire: m-am intors din concediu crestere copil in data de 25.05.2012 si mi s-a adus la cunostiinta ca firma este in perioada de restructurari, iar eu ... (vezi toată discuția)