avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fotografierea listelor de intretinere !! ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fotografierea listelor de intretinere !! surprize,surprize....

buna ziua,, in anii 2008-2011 am facut poze listelor de intretinere afisate la avizier ,confruntindu ma cu listele administratiei (conforme cu originalul)din acea perioada constat ca nu corespund sumele de pe lista afisata la avizier.Sunt multe nereguli exp.la rubrica penelizari la avizier 90 ron in listele lor 9 ron,rubrica fond de rulment ciini,persoane plecate 4- 2 pentru o pers. plecata variaza3,5-5,5ron,sume scrie in listele de plata care cer si nu au nici un document ,sumele adunate nu corespund original-avizier .In situatia in care sunt 170 de apartamente ,cred ca amiabil,cereri oficiale,contestatatii ,numai cu ajutorul organelor de politie pentru am i inregistra o contestatie ....!!!! #-o ATENTIE la dubla contabilitate!!!!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:29, 17 Februarie 2012
A fost greu sa inteleg pana la urma daca ne intrebati ceva sau ne atentionati, dar in cazul dumneavoastra, puteti oricand sa cereti la primarie sa faca un control, sau chiar sa platiti dumneavoastra un control extern si sa dati apoi in judecata asociatia pentru sumele incasate pe nedrept, asta in cazul in care aveti chitantele pentru sumele platite in fiecare luna. Se confrunta chitantele cu fisa apartamentului si de acolo se parcurge la verificari amanuntite a celorlalte acte :)
Ce face cenzorul in asociatia dumneavostra?
[EDIT]
Pentru intrarea in cunostiinta a normelor in vigoare se impune sa parcurtgeti cu atentie Legea nr 230/2007 si norma acesteia de functionare HG nr 1588/2007
Din aceste dispozitii in vigoare urmeaza sa aflati ca eventuala contestarea a listelor d eplata se poate legal realiza in temeiul art 10 A din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007 dar in termen de 10 zile de la afisare listei de plata
Cum in topic dvs precizati ca este vorba despre liste de plata perioada 2008-2011,legal nu aveti sanse sa solutionati in 2012 aspecte financiar contabile si de management prin aceasta procedura legal prevazuta
initial sesizati oficial presdintele de asociatie in temeiul art 10 din l nr 230/2007 sa lamureasca aspectele prezentatae de dvs
In raport de pozitia presedintelui de asociatie aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Atentie in astfel de cazuri responsabilitatea apartine atat presedintelui,cenzorului/comisiei de cenzori,comitetului executiv ,care pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,raspund personal sau in solidar,dupa caz in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
elga50, moderator
In legatura cu fotografierea listelor de intretinere si eu am procedat la fel inca din 2003 ,in 2011 cand s-a schimbat facand si parte din C.E. am cerut arhiva listelor de cheltuieli pe ultimii cinci ani si am facut verificarea cu ce aveam si eu am constatat ca corespund cu originalul .Problema a fost cand am verificat chitantele la felul cum a incacsat banii din cheltuieli si modul cum a incasat penalitatile un chitantier facandul pierdut si acum ne judecam cu el .
Vreau sa spun ca este un lucru bun fotografierea listelor de cheltuieli fiindca acest lucru imi dadea ocazia sa urmaresc in special cum se adunau banii din penalitati si nu odata i-am atras atentia fostului adm. unde sant banii din penalitati .
Iar pt . @IIC va spun ca la noi fostul cenzor a fost pe o mana cu adm. si probabil mai sant si in alte asociatii aceleasi cazuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala de la întreținere powerspyA powerspyA Bună seara! Îmi puteți spune cum pot verifica dacă suma pe care o plătesc la întreținere este una motivată, cu alte cuvinte, dacă administratorul nu ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)