lucii67 a scris:
1) daca administratorul blocului poate sa afiseze cheltuielile (consumul) blocului (la afisierul blocului) fara a da la verificat daca aceste cheltuieli sunt corecte conform facturilor primite de la e-on gaz ,apa etc, catre cenzorul blocului sau unuia dintre membrii comisiei de cenzori.
Da, administratorul poate afisa listele de plata lunare daca acestea sunt semnate de presedintele asociatiei. Practic administratorul trebuie sa le intocmeasca, cenzorul sa le verifice iar presedintele sa le aprobe. Daca presedintele le-a aprobat prin semnatura sa fara ca aceste liste sa fie verificate de cenzor, este raspunderea presedintelui si nu a administratorului.
2)daca poate pune la cheltuieli proprietari fara a ii instiinta printr-o sedinta generala ,ce cheltuieli urmeaza sa se faca ,si care vor aparea in consumul blocului.
Administratorul este obligat, conform legii 230/2007 sa repartizeze cheltuielile asociatiei asa cum prevede HG 1588/2007 si pentru aceasta nu trebuie sa convoace adunarea generala. Comitetul executiv analizeaza lunar cheltuielile asociatieo iar comisia de cenzori verifica permanent respectarea legislatiei.
3)as dorii sa stiu daca sa desfintat comisia de cenzori data printr-o lege.
Cand imi pune nepoata mea cate o intrebare pe care nu o inteleg, recunosc ca ma dau batut si-mi explica ea atunci.
Cum adica s-a desfiintat comisia de cenzori? Cine a desfiintat-o? Ce lege spuneti ca a dat comisia de cenzori?
4) daca nu mai doresc sa fac parte din comisia de cenzori ce as putea face sa nu mai apar pe lista de consum la rubrica cenzori,iar daca apar in continuare pe lista de consum ca cenzor ce ma puteti sfatui in acest caz.
Daca nu mai vreti sa faceti parte din comisia de cenzori, dati-va demisia anuntand in scris presedintele asociatiei, comitetul executiv si presedintele comisiei de cenzori ca incepand cu data de..., va dati demisia...
Ce este aceasta "lista de consum" unde apar membrii comisiei de cenzori?
Suinteti cenzor in asociatia dv?