avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori

buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele probleme si anume :1) daca administratorul blocului poate sa afiseze cheltuielile (consumul) blocului (la afisierul blocului) fara a da la verificat daca aceste cheltuieli sunt corecte conform facturilor primite de la e-on gaz ,apa etc, catre cenzorul blocului sau unuia dintre membrii comisiei de cenzori.2)daca poate pune la cheltuieli proprietari fara a ii instiinta printr-o sedinta generala ,ce cheltuieli urmeaza sa se faca ,si care vor aparea in consumul blocului.3)as dorii sa stiu daca sa desfintat comisia de cenzori data printr-o lege.4) daca nu mai doresc sa fac parte din comisia de cenzori ce as putea face sa nu mai apar pe lista de consum la rubrica cenzori,iar daca apar in continuare pe lista de consum ca cenzor ce ma puteti sfatui in acest caz.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:18, 24 Noiembrie 2013
Pe zi ce trece ,mai auzi cate una : " sa mergeti la daministrator si sa il ajutati sa repartizeze cheltuielile pe lista de plata lunara " Domnule adriantot , asta este o gluma ? pai nu administratorul sau contabila ii prezinta dosarul cenzorului sau comisiei de cenzori pentru verificarea lunara si apoi lista de plata se afiseaza la avizier ? eu parca asa am citit pe undeva si pe acest forum .Sau schimbat legile ?
@eugarizn,
Eu consider ca cei care conduc si administreaza asociatia de proprietari trebuie sa formeze o echipa, sa se completeze, sa se ajute...
Dar mesajul dumneavoastra m-a "stimulat" sa mai citesc acum inca odata legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Nicaieri in acestea nu am gasit ca cineva, administrator sau casier, cum spuneti dumneavoastra, ar trebui sa prezinte "dosarul cenzorului sau comisiei de cenzori pentru verificarea lunara".
Cititi, va rog atributiunile administratorului si ale cenzorului atat din lege cat si din norme. Pot sa recunosc, daca este cazul, ca nu am fost atent, ca nu am gasit acel articol si m-as bucura daca puteti sa-mi indicati prevederea respectiva, atat pentru mine cat si pentru alti cititori ai acestui forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere afisata fara controlul dosarului lucian1964 lucian1964 Buna ziua, Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)