avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nemotivat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nemotivat

Va rog sa ma lamuriti ,daca poate fi cineva pontat "nemotivat" un an,fara sa-i fie contractul de munca suspendat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diegutza , utilizator 09:56, 29 Februarie 2012
Art.51 (2) C.mun. prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Prin urmare, nu este obligatorie suspendarea c.i.m....
Va multumesc pentru raspuns(cu intarziere din motive obiective)
As dori sa-mi spuneti daca angajatorul ponteaza nemotivat un an pe angajat ( mentionez ca era in perioada in care angajatul se judeca cu angajatorul pentru neplata salariilor) ,dar nu suspenda contractul lui de munca ,care sunt obligatiile angajatorului in aceasta perioada.
De ce era scutit angajatorul daca suspenda contractul? Ce a castigat ca nu a suspendat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor Towelie Towelie Buna ziua, M-ar interesa care este cadrul legal pentru suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor. Concret, am acumulat intarzieri de 18 ore ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca ancapop85 ancapop85 In situatia in care un angajat lipsea nemotivat, pe perioada cercetarii disciplinare ii suspendam contractul in baza art.52(1) lit.a). Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru absente nemotivate bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutai inca odata in urmatoare problema: Am un angajat care nu s-a mai prezentat la serviciu din 26.08.2013. Din cauza ca am ... (vezi toată discuția)