avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare de pamant - anulare antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare de pamant - anulare antecontract

Am cumparat un pamant pentru care am facut la notar un antecontract in care eu ca si cumparator am dat o treime din bani iar vanzatorul se obliga ca in termen de doua luni sa faca intabularea pe numele lui a pamantului pentru a se putea face contractul de vanzare - cumparare , daca nu la sfarsitul termenului prin instanta sa se valideze ca si contact de vanzare cumparare . Mentionez ca pamantul respectiv nu era intabulat deoarece nu avea succesiune dupa parinti , dar el era unicul mostenitor. Totul a fost Ok dar dupa o luna de la incheierea antecontractului vanzatorul a decedat. Mostenitorii lui in prima faza s-a discutat cu ei si au fost de acord ca eu sa folosesc pamantul pana ei fac actele ,respectiv succesiunile si am semnat o prelungire a antecontractului de o luna dar acum s-au razgandit si nu mai vreau. Nu mai vreau nici sa vanda pamantul. Pamantul este la 20 km de Ploiesti si este teren extravilan. Actualii mostenitori spun acum ca pamantul s-a vandut prea ieftin si de aceea nu mai vand .
Va rog sa ma ajutati sa-mi da-ti un sfat in legatura cu aceasta problema cam ce as putea face. Ce costuri ar mai implica aceasta chestiune si ce castig de cauza as avea. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:55, 16 Februarie 2012
ii actionati pe mostenitori in instanta, aveti mari sanse de castig, ,apoi va intabulati drect pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract nerespectat ingriduta ingriduta va rog sa ma ajutati cu un sfat tot in legatura cu un antecontract nerespectat... mama mea a incheiat un antecontract cu sotii Sufaru pentru cumpararea de la ... (vezi toată discuția)
Intabulare direct pe cumparator isai_lavinia isai_lavinia buna ziua eu am mostenit prin succesiune un pamant pe care vreau sa-l vand si se pare ca acest pamant trebuie prima data intabulat pe numele meu dupa care pot ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)