avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incadrare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incadrare mijloc fix

Buna ziua,
S-a achizitionat pe firma o cabina de dus in valoare de 1850 si nu stiu exact pe ce cod .Oare e corect sa o pun 2.1.24.7?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 12:23, 17 Februarie 2012
Avand in vedere valoarea, va ganditi sa incadrati cabina de dus intr-o clasa de mijloace fixe.
Dar, achizitionarea unei cabine de dus nu este justificata daca acesta nu v-a fi montata intr-o baie, dintr-o cladire care apartine firmei.

1. Daca factura este pe firma, dar cabina de dus a fost montata in alta parte, incadrarea la mijloace fixe, avand in vedere valoarea, o puteti face doar din prisma justificarii platii, dar amortizarea acesteia este o cheltuiala nedeductibila.

2. Daca aceasta cabina de dus a fost montata intr-o cladire apartinand firmei, se considera investitie, marind valoarea cladirii.
231=722
212=231
Amortizarea cladirii va fi cheltuiala deductibila daca aceasta este folosita pentru activitatea firmei.

Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Cornelia Tulpan, Contabil
Va multumesc pt raspuns ,dar nu cred ca o pot pune pe investitie si sa maresc valoarea cladirii deoarece firma isi are sediul intr-o casa inchiriata prin contract de comodat .Cabina de dus este montata in sediul firmei si este folosita pt activitatea firmei.:-/
In situatia data se poate inregistra ca mijloc fix distinct si s-o amortizati.

Avand in vedere ca nu este folosita in scop direct productiv, eu as incadra-o la mobilier, cod 3.1.6. "Alt mobilier neregăsit în cadrul grupei 3.1." cu durata de utilizare de la 6 la 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila loredana.m loredana.m Buna ziua, am izolat sediul firmei la care am contract de comodat pe 10 ani. Materialele le-am folosit din gestiunea de en-gross. Manopera a fost a unei alte ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli B.E.C. ARION B.E.C. ARION o soc com doreste sa faca investitie care presupune suplimentarea puterii de curent electric fara de care nu poate sa functioneze instalatia (investitia), ... (vezi toată discuția)