avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un primar care a fost colaborator al Securitatii mai ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un primar care a fost colaborator al Securitatii mai poate candida la alegeri?

un primar care are o sentinta definitiva si irevocabila in ceea ce priveste calitatea de Colaborator al Securitatii mai poate candida la alegerile locale din Iunie?:stunned:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 14 Iunie 2012
Analizand conditiile ce trebuiesc indeplinite, da, poate.
atunci cui foloseste atestarea calitatii de colaborator?
Cum se poate afla daca cineva a fost colaborator al securitatii? Cine are dreptul sa detina aceasta informatie, si cat costa sa obtii informatia? Multumesc pentru raspuns.
Orice cetatean roman sau cetatean strain care dupa 1945 a avut cetatenie romana, precum si orice cetatean al unei tari membre a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord sau al unui stat membru al Uniunii Europene au dreptul de acces la propriul dosar intocmit de Securitate, precum si la alte documente si informatii care privesc propria persoana, potrivit prezentei ordonante de urgenta si in conformitate cu prevederile legii privind protejarea informatiilor care privesc siguranta nationala. Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea nemijlocita a dosarului si eliberarea de copii de pe actele dosarului si de pe alte inscrisuri care privesc propria persoana.

Persoana indreptatita poate solicita Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii exercitarea dreptului de acces la propriul dosar.
Model cerere
[ link extern ]

Contact
[ link extern ]
Si daca vrei sa stii despre altcineva ?

Alte discuții în legătură

Colaborare retea securitate bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc modalitatea prin care o persoana fizica poate fi declarata ca si colaborator din reteaua securitatii? Mai explicit: am fost la ... (vezi toată discuția)
Despre legea 221/2009 cu privire la deportatii de etnie germana in urss la 06.ian.1945 gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Solicit un raspuns sau o sugestie in ceea ce priveste procesul contra statului roman pentru acordarea de daune deportatilor in URSS in anul 1945. Unde pot sa ... (vezi toată discuția)
Acces dosar cnsas rokikiki rokikiki In primul rand va multumesc pentru ocazia de a adresa o intrebare. Problema mea vizeaza accesul la dosarul intocmit de Securitate pe vremea comunismului. ... (vezi toată discuția)