avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Colaborare retea securitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Colaborare retea securitate

Buna ziua,
As dori sa cunosc modalitatea prin care o persoana fizica poate fi declarata ca si colaborator din reteaua securitatii? Mai explicit: am fost la CNSAS unde am cerut acces la propriul dosar. Am primit 2 dosare unul de urmarire si unul de colaborator cu reteaua securitatii. Am cerut o adeverinta prin care sa rezulte calitatea de colaborator alsecuritatii in baza dosarului existent, caz in care mi s-a spus ca acest lucru nu mai este posibil. CNSAS-ul elibera astfel de adeverinte pana la un moment dat, urmand ca din acest an pe baza unei OUG acest lucru nu mia este posibil decat pe calea justitiei.
As dori sa aflu care ar fi pasii de urmat pt. a obtine acest certificat in justitie. Ma intereseaza si care este principiul teritorialitatii avut in vedere? (adica cererea se va depune la Bucuresti sau in zona teritoriala a reclamantului)
Va multumesc anticipat pt. raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 24 Noiembrie 2008
În baza verificărilor, direcţia de specialitate întocmeşte o notă de constatare cu privire la calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia pentru persoana care a făcut obiectul verificării.
Nota de constatare se înaintează Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, însoţită de întreaga documentaţie care a stat la baza întocmirii ei, precum şi de avizul Direcţiei juridice din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
În cazul în care din nota de constatare rezultă că nu există date sau documente privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia pentru persoana care a făcut obiectul verificării, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii dispune eliberarea unei adeverinţe în acest sens.
Acţiunea în constatarea calităţii de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia se introduce la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti, fiind scutită de taxă de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea 221/2009 cu privire la deportatii de etnie germana in urss la 06.ian.1945 gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Solicit un raspuns sau o sugestie in ceea ce priveste procesul contra statului roman pentru acordarea de daune deportatilor in URSS in anul 1945. Unde pot sa ... (vezi toată discuția)
Negatie de la cnsas sorinv sorinv Deoarece am lucrat ca stagiar la Centrul Teritorial de Calcul, unitate cu regim sub incidenta Decretului 400, am fost obligat, ca toti colegii mei, sa semnez ... (vezi toată discuția)