Buna ziua,
Am mers astazi la medicul meu de familie dupa un bilet de trimitere. Doamna doctor mi-a zis ca nu poate sa imi elibereze un bilet de trimitere decat pana marti, 21 deoarece nu poate elibera decat 20 pe zi iar restul sunt rezervate pana marti. Astazi este joi, 16. Este posibil asa ceva ? Multumesc anticipat.
Da,este posibil si nu se refera doar la bilete de trimitere,ci este vorba despre faptul ca in conformitate cu Normele de aplicare COCA2012,pt. asistenta medicala primara,Casa de sanatate deconteaza pentru un program de lucru în medie de 5 ore/zi pentru consultaţii la cabinet o medie de 20 de consultaţii/zi calculata în cadrul unui trimestru, dar nu mai mult de 40 consultaţii/zi, cu condiţia asigurării continuităţii acordării asistenţei medicale pe întreg parcursul trimestrului.
Adica,ceea ce face medicul peste 20 de consultatii(si trimiterea este tot un serviciu medcal asimilat consultatiei)face probono,neprimind bani pt. aceste servicii.De aceea se practica programarile,iar daca doriti totusi in acea zi sa primti trimiterea,atunci va trebui sa platiti,fiind considerat serviciu la cerere.