Buna ziua, sunt gravida in 6 luni si am fost de la 01 oct pana 10 noiembrie de cel mult 4 ori la medicul de familie. A 4 - a oara, am fost sa i-au un bilet de trimitere din cauza ca in urma cu o zi nu a avut formularele ,,biletele de trimitere" si a trebuit sa revin, iar d-na doctor mi-a spus ca am voie la cel mult 2 consultatii gratuite pe luna. La cabinet exista o lista cu tarife printre care cine nu isi face programare plateste dar nu este specificat de a 3- a consultatie se plateste indiferent daca exista programare sau nu. Mentionez ca am cerut o singura data sa fiu consultata, am avut nevoie de 2 bilete de trimitere, adev. somaj, si concediu medical,. Intrebarea este: exista o limita la nr de consultatii pe luna?
In afara de urgente, aveti dreptul la 3 consultatii gratuite pe luna si cu obtinerea, daca este cazul de 3 bilete de trimitere catre alte specialitati. Si aceasta pentru ca atat deconteaza Casa de asigurari intr-o luna. Ce este mai mult se plateste. Chiar daca ati venit doar pentru un bilet de trimitere, etc. se considera tot consultatie pentru ca medicul nu poate da o trimitere fara consultatie!