avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Defaimare si calomnie din partea unui medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Defaimare si calomnie din partea unui medic de familie

Buna seara. Doresc sa va adresez o intrebare cu privire la o situatie pe care am intampinat-o in cabinetul medical al unui doctor. Am fost la un consult prin asigurare privata la un medic specialist, iar la final acesta imi face o scrisoare medicala si imi prescrie niste analize si medicamente. Ma programez la medicul de familie pentru a-mi elibera un bilet cu analizele posibile si reteta compensata. Aceasta imi spune ca nu poate elibera nimic, deoarece nu-i permite sistemul si protocoalele. Am cerut explicatii, insa nu am avut succes. Tin se precizez ca d-na doctor nici nu m-a chemat in cabient pentru a ma consulta, ci totul s-a petrecut cu asistenta care tot venea in sala de asteptare sa-mi comunice cele relatate (d-na doctor vine mai tarziu cand nu inteleg de ce nu se poate elibera nimic - medicamentele respective, neavand nicio restrictie). Intr-un final, decid sa plec si sa depun o sesizare la CAS & la Colegiul Medicilor. De la CAS primesc un raspuns in care mi se spune ca "s-a solicitat si punctul de vedere al d-nei doctor care declara verbal si in scris urmatoarele:"
- "vi s-a transmis ca veti fi invitat in cabinet pt. consultatie" - FALS
- "vi s-a transmis ca programul de consultatii s-a decalat" - FALS
- "ati fost nemultumit ca s-a decalat programul si ati spus ca nu e normal sa asteptati, deoarece ati avut programare. Alti 2 pacienti au fost inaintea dvs. si au fost si ei informati" - FALS - n-am fost informat si, oricum, n-am spus nimic si am asteptat in liniste. Minciuni absolut abjecte.
- "dupa ce s-a finalizat consultatia, d-na doctor a iesit in sala de asteptare rugandu-va sa aveti rabdare, asigurandu-va ca veti fi consultat in ordine. Intrucat v-ati manifestat din nou nemultumirea, aceasta v-a cerut scuze. Ati fost, din nou, nemultumit si ati repetat ca va grabiti si ca nu doriti sa fiti consultat, ci solicitati doar ca dansa sa copieze indicatiile medicului specialist. Pentru a detensiona situatia, medicul de familie le-a cerut scuze pacientilor aflati in sala de asteptare (ambii programati inaintea dvs.) si vi s-a solicitat mai multe detalii in legatura cu situatia dvs. Ati afirmat ca medicul specialist i-a transmis verbal (prin dvs.) ca are obligatia sa va prescrie toate analizele si toate medicamentele, afirmatii pe care medicul de familie le-a pus la indoiala, informandu-va ca le va analiza." - FALSA toata fabula asta.
- "ati insistat ca nu aveti nevoie sa fiti consultat, ci doar sa vi se elibereze documentele medicale solicitate" - FALS. nici macar n-am fost chemat in cabinet, spre deosebire de alti pacienti. O venit asistenta in sala de asteptare sa ma intrebe de ce am nevoie si s-a dus inapoi in cabient sa-i transmita d-nei doctor.
- "motivul pentru care d-na doctor v-a lasat documentele dvs. pe scaun a fost deoarece nu ati vrut sa le primiti inapoi" - FALS, cand am cerut explicatii, asistenta a zis ca se duce dupa d-na doctor. aceasta isi face aparitia si-mi explica ca nu poate face nimic, deoarece nu-i permit sistemul si protocoalele, imi lasa documentele pe scaun si pleaca spunand ca nu are cu ce sa ma mai ajute.
"in vara dupa perioada COVID, ati fost sfatuit ca, in situatia in care apar manifestari secundare in urma administrarii medicamentului prescris de catre medicul de familie, sa anuntati telefonic, lucru care nu s-a intamplat" - FALS. fusesem la cabinet dupa ce ma intrebase asistenta la telefon ce am, iar cand am ajuns acolo d-na asistenta a iesit si mi-a dat o reteta compensata. Medicamentul prescris - tussin forte - in august 2022 - cand oamenii erau primiti in cabinet -, mi-a provocat cateva reactii adverse precum ameteala, diaree si oboseala.
- "in completarea celor afirmate, medicul de familie precizeaza ca, pe tot parcursul prezentei in incinta cabinetului ati avut o atitudine sfidatoare si autoritara si nu ati respectat dreptul celorlalti pacienti la consultatie" - total FALS. Ea s-o comportat ca si cum face ce vrea si nu are legi. Conduita civilizata 0.

Intr-un final, am aflat ca nu se putea eliberau medicamenele/analizele respective, deoarece scrisoarea medicala nu era facuta de un medic care are relatii contractuale cu CAS. Ok, am inteles, insa cu calomniile acelea absolut abjecte si situatia defaimatoare cu privire la adresa mea se poate face ceva? Dovezi in afara de camera de filmat din sala de asteptare (unde s-a petrecut toata actiunea) nu am. E suficient? Se poate intra in posesia inregistrarilor camerei de filmat daca intentez un proces?
Minciunile relatate in scrisoarea primita de la CAS sunt absolut abominabile. Mi se pare ciudat cum de n-am fost convocat si eu pentru a se vedea cine spune adevarul si cine nu. Pur si simplu au ignorat tot ce am spus eu in cerere si au luat de bun tot ceea ce a spus medicul de familie, fara sa se verifice nimic.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2023
Iamyou, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iamyou , utilizator 20:12, 20 Martie 2023
Cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare scrisoare medicala de catre medic specialist dupa operatie la clinica privata nicuph nicuph De ani de zile merg la control la medic oftalmolog in Ploiesti si de fiecare data (odata pe an) imi da scrisoare catre medicul de familie cu tratamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost consultat de 3 doctori. primul doctor m-a consultat o ... xtreme07 xtreme07 Am fost consultat de 3 doctori. Primul doctor m-a consultat o perioada, dupa care mi-a pus un diagnostic cu care nu am fost de acord, drept urmare NU am luat o ... (vezi toată discuția)
Vreu sa ma transfer la alt medic. MihaPaula MihaPaula Buna ziua! M-am inscris la un medic de familie dar in acel cabinet nu exista medic specialist. Este doar o asistenta si un medic rezident...angajati ai ... (vezi toată discuția)