avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trimitere de la medicul de familie o data la 3 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trimitere de la medicul de familie o data la 3 luni

buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea marea problema, am nevoie de un bilet de trimitere de la doctorul de familie, insa doctorul meu de familie refuza sa-mi mai dea o noua trimitere intrucat nu au trecut 3 luni de la trimiterea anterioara. Am luat trimieterea in august si mi-a zis ca mai am dreptul in noiembrie, pentru aceeasi specialitate. Mi-am programat aceasta consultatie acum doua luni si ma bazam pe aceasta trimitere, insa am avut o surpriza foarte neplacuta. Mai ales ca o sa ma costa cateva sute de lei...Eu nu stiam de asa ceva, stiam ca nu am dreptul sa cer doua intr-o singura luna. Este legal asa ceva? Am dreptul sa fac reclamatie la casa de sanatate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrascu24 , utilizator 13:04, 23 Septembrie 2015
SITEUL CASMB ofera urmatoarele informatii:
SERVICII OFERITE DE MEDICUL DE FAMILIE
1.2.2. Consultaţii în vederea monitorizării evoluţiei sarcinii şi lăuziei, conform prevederilor legale în vigoare:
a) luarea în evidenţă în primul trimestru; se decontează o consultaţie;
b) supravegherea, lunar, din luna a 3-a până în luna a 7-a se decontează o consultaţie/lună. În situaţia în care luarea în evidenţă a gravidei are loc în luna a 3-a,
pentru această lună se va raporta casei de asigurări de sănătate numai luarea în evidenţă a gravidei, nu şi supravegherea;
c) supravegherea, de două ori pe lună, din luna a 7-a până în luna a 9-a inclusiv; se decontează două consultaţii/lună;
d) urmărirea lehuzei la externarea din maternitate - la domiciliu; se decontează o consultaţie;
e) urmărirea lehuzei la 4 săptămâni de la naştere; se decontează o consultaţie.
1.2.2.1: În cadrul supravegherii gravidei se face şi promovarea alimentaţiei exclusive la sân a copilului până la vârsta de 6 luni şi continuarea acesteia până la minim 12 luni, testare pentru HIV, hepatită de etiologie virală cu virus B şi C, precum şi consiliere pre şi post testare HIV şi lues a femeii gravide.
NOTĂ: În conformitate cu programul de monitorizare, investigaţiile paraclinice şi tratamentele specifice sarcinii pot fi recomandate de către medicul de familie, numai pentru intervalul de timp de la momentul în care gravida este luată în evidenţă de către acesta şi până la 4 săptămâni de la naştere.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
andreeadumitrascu24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii doctor ginecolog ptar ptar Situatia: - o femeie gravida isi alege un doctor ginecolog - acesta o consulta periodic, ii prescrie vitamine - la finalul sarcinii, doctorul ginecolog se ... (vezi toată discuția)
Eliberare card/ intregistrare medic familie gravida neasigurata. larisagmirea larisagmirea Buna ziua! Am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, insa nu sunt asigurata (nu am niciun venit ) , nu am card de sanatate si nici medic de familie. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Consultatie la medicul de familie alinaeliza2003 alinaeliza2003 Buna ziua, sunt gravida in 6 luni si am fost de la 01 oct pana 10 noiembrie de cel mult 4 ori la medicul de familie. A 4 - a oara, am fost sa i-au un bilet de ... (vezi toată discuția)