avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cetatenia romana!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cetatenia romana!

Buna ziua, as ruga pe cineva sa-mi spuna, cum as putea obtine cetatenia romana. Sant roman de nationalitate din Serbia, pasaport sarb, dar posed apartament in romania din anul 2003, Va multumesc anticipat. Ionel.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:21, 16 Februarie 2012
Varianta 1. Rezidati permanent in România pentru 8 ani dupa care depuneti cererea de cetatenie
Varianta 2. Daca vreodata in trecut parintii, bunicii sau strabunicii au detinut cetatenia romana iar aceasta le-a fost luata abuziv puteti depune cerere pentru redobandirea cetateniei.
Multumesc frumos, inseamna ca trebuie sa fiu rezident in ro 8.ani, eu pana acuma nu am avut buletin temporar, asa ca trebuie sa incep de la inceput, pe viitori 8.ani? Numai bine.
Da. Pentru urmatorii 8 ani, sau 5 daca va casatoriti cu un cetatean roman

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatie permis sedere in romania cetatean moldovean amifares amifares Saru'mana! Sunt cetateana R.Moldova ( nu am cetatenia Ro). Am facut facultatea in Ro si am detinut un permis de sedere (4 ani). Acum as dori sa ma ocup de ... (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc! taniusa732 taniusa732 Pe 12 iulie am depus juramantul pentru redobandirea cetateniei romane. Cand am fost la evidenta populatiei pentru ca sa-mi fac certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)