avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Carduri de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Carduri de sanatate

Buna seara ,

Va rog sa-mi comunicati , cardurile de sanatate , pentru fidelizarea angajatilor , au regim de deductibilitate fiscala ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: atu_targoviste , utilizator 16:49, 17 Februarie 2012
:offtopic:Interventie moderator:

@atu_targoviste va rog sa folositi functia "Raspunde" care se afla situata in partea dreapta a casueti in care sunt postate raspunsurile. Nu mai deschideti topicuri noi in continuarea discutiei initiale, deoarece nu se intelege absolut nimic.

Va multumesc!

atu_targoviste a scris :
Data post: Vineri, 17 Februarie 2012, 10:15
Buna ziua ,
Probabil , n-am fost destul de explicita , privind aceste carduri. Au aparut in piata carduri de sanatate ( nu cardul european ), cu discounturi substantiale la tot ce inseamna medicina umana , stomatologie , welness , nutritie , medicina veterinara etc si vreau sa -mi fidelizez angajatii , prin achizitionarea acestora. Beneficiez de deductibilitate fiscala ?
Va multumesc




Asigurarile de sanatate ar putea reveni intr-un ritm de crestere in momentul in care vor fi prevazute pentru asigurarile private de sanatate deduceri de natura fiscala asemanatoare celor date pentru abonamentele medicale incheiate de companii pentru angajatii lor, in care sunt cuprinse si servicii de medicina muncii. In prezent, un abonament medical este deductibil fiscal integral, in timp ce o asigurare medicala intra in categoria avantajelor salariale, pentru care angajatorul plateste un impozit de 16%.

Abonamentul medical asigura servicii medicale de baza, insa doar in cadrul acelei unitati de sanatate la care este incheiat abonamentul respectiv; servicii de medicina muncii; analize medicale realizate la o anumita perioada de timp; discounturi pentru investigatiile paraclinice.


Sursa:[ link extern ]
Multumesc , mea culpa pentru gresala. Cardurile de care facem vorbire , nu sunt abonamente medicale , sunt carduri cu reducere la clinici medicale partenere. Au aceiasi deductibilitate , ca si tichetele cadou ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic medicina muncii Floricica55 Floricica55 Buna ziua! lucrez intr-o unitate de sanatate publica si am incheiat contract de prestari servicii pentru servicii de medicina muncii cu firma privata.As dori ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii - mesaj catre angajatori si angajati ionion2000 ionion2000 Angajatori, respectiv angajati, [b]verificati ecusonul medicului care efectueaza examenul clinic la angajare sau examenul clinic periodic [/b]si [b]nu aceptati ... (vezi toată discuția)
1. conform anexei 19 la ordin 1857/441 din 30.05.2023, un furnizor ... CDEF CDEF 1. Conform Anexei 19 la Ordin 1857/441 din 30.05.2023, un furnizor de servicii medicale paraclinice poate incheia contract cu casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)