avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces pentru cei 25%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces pentru cei 25%

Sunt profesor, angajat pentru prima data in invatamant din 12 septembrie 2011, si nu prea imi cunosc drepturile (nimeni nu ma lamureste).Cotizez la Sindicat si as vrea sa stiu daca liderul meu trebuie sa-mi faca proces pentru cei 25% care mi se opresc si mie ca si celorlalti.(liderul meu de sindicat ,cred eu ca nu prea se implica ,deoarece spune ca eu nu am treaba cu cei 25%).Sper ca ati inteles intrebarea si credeti-ma ca sunt nou intrata in sistem .O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 20 Martie 2012
da, in mod logic si normal, liderul de sindicat ar trebui sa va reprezinte interesele, insa din pacate, acestia sunt de multe ori mana in mana cu reprezentantii ministerului de resort si nu au interes in lupta impotriva acestora. Sugestia noastra ar fi sa schimbati liderul care nu va reprezinta interesele si apoi sa va uniti cu toti cei interesati si sa va recuperati cei 25%.
Nu este obligat ca un sindicat sa promoveze un litigiu de munca ... La cererea membrilor lor, sindicatele pot sa ii reprezinte pe acestia in cadrul conflictelor de munca, in conditiile legii, prevede art.219 C.mun.

Asadar, textul de lege prevede ca la cererea membrilor sindicatele pot sa-i reprezinte pe membrii lor , dar nu este obligatoriu acest lucru.
Mi-am schimbat liderul,dar acesta mi-a spus ca directorul m-a angajat fara cei 25% (adica nu am eu treaba cu acei bani;procentul acela se dadea inainte de a fi eu angajata:12 sept.2011).Pana la urma sindicatul imi poate deschide prooces ,la cererea mea ,ca pe viitor sa primesc si eu banii din urma?Va rog din suflet sa ma ajutati si daca nu m-am facut inteleasa va rog sa-mi spuneti sa mai expilc o data.Multumesc anticipat celor ce vor sa ma ajute!
Vi se va respinge actiunea ca fiind nefondata ... dvs ati fost angajata pentru prima data in invatamant din 12 septembrie 2011 .. prin urmare, dvs nu vi s-a diminuat niciun salariu ... ati fost incadrata cu salariul prevazut de legislatia in vigoare la data angajarii...
Multumesc frumos.Un raspuns convingator.Am mai scapat de-o grija.Oricum ...niste bani in plus nu-mi stricau.Mii de multumiri .

Alte discuții în legătură

Atributii lider de sindicat BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ in baza careuia functioneaza un sindicat. Cum se aleg reprezentantii salariatilor si liderul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti stelarman stelarman poate un sindicat sa ii reprezinte in instanta si pe cei care nu sunt membrii de sindicat.? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)
sindicat vs. departament resurse umane kmlia kmlia Vă rog să îmi răspundeți dacă și în ce măsură poate și are dreptul un lider sindical să solicite date despre salariați, Departamentului Resurse ... (vezi toată discuția)