avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatii publice

FAC PARTE DINTR-O COMISIE DE LICITATIE PUBLICA .CAIETUL DE SARCINI A FOST FACUT AMBIGU.A FOST DECLARATA O FIRMA CASTIGATOARE O ALTA AFACUT CONTESTATIE .COMISIA DE SOLUTIONARE ACONTESTATIILOR A DAT DREPTATE FIRMEI CARE AFACUT CONTESTATIA A ANULAT DECIZIA COMISIEI DE LICITATIE SI DECIDE CONTINUARAE LICITATIEI.SUNTEM IN DILEMA .INTREBARE :COMISIE POATE ANULA LICITATIA PENTRU A REFACE CAIETUL DE SARCINI CU CLAUZE CAT MAI EXACTE SI DACA DA CONFORM CARUI ACT NORMATIV.ASTEPT RASPUNSURI EXACTE DE LA PROFESIONISTI .MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: gigi2005 , utilizator 01:27, 11 Septembrie 2009
Inteleg din cele relatate de dvs ca prin decizia CNSC s-a anulat decizia comisiei de evaluare de descalificare a respectievei firme. Aceasta inseamna ca se vor declara calificate ambele firme iar in urma aplicarii factorilor de evaluare se va decide firma castigatoare.
Comisia de evaluare poate propune anularea procedurii numai in cazurile prevazute in art 209 din OUG 34/2006:
ART. 209
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 204, autoritatea contractantă are dreptul de a anula aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, dacă ia această decizie, de regulă, înainte de data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii de atribuire şi, oricum, înainte de data încheierii contractului, numai în următoarele cazuri:
a) nu a fost posibilă asigurarea unui nivel satisfăcător al concurenţei, respectiv numărul de operatori economici este mai mic decât cel minim prevăzut, pentru fiecare procedură, de prezenta ordonanţă de urgenţă;
b) au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme;
c) nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deşi pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluţiilor tehnice şi/sau financiare;
d) abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului.
(2) În sensul prevederilor alin. (1) lit. d), procedura de atribuire se consideră afectată în cazul în care se îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) în cadrul documentaţiei de atribuire şi/sau în modul de aplicare a procedurii de atribuire se constată erori sau omisiuni care au ca efect încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) - f);
b) autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca acestea să conducă, la rândul lor, la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) - f).
ART. 210
Autoritatea contractantă are obligaţia de a comunica în scris tuturor participanţilor la procedura de atribuire, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data anulării, atât încetarea obligaţiilor pe care aceştia şi le-au creat prin depunerea de oferte, cât şi motivul concret care a determinat decizia de anulare.
Am intampinat o problema ciudata la o achizitie de servicii: autoritatea contractanta a cotat criteriul de pret si durata. Pana aici nimic anormal, pretul 70, durata 30. Dar... obtinea punctaj maxim pretul cel mai ridicat - pretul ofertei/pretul estimat (cel publicat)*70 (cota) = punctaj, adica cu cat licitai mai aproape de pretul estimat de ei cu atat primeai punctaj mai mare.
Am tratat ca eroare (de fapt am observat cand nu mai puteam solicita clarificari) si am ofertat normal, cu pretul cel mai scazut considerat de mine. A castigat firma cu pretul cel mai ridicat si nu pe considerente tehnice.
Voi depune contestatie. Cum ma sfatuiti sa abordez problema? N-am mai intalnit o astfel de cotatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice dana_ludmila dana_ludmila 2 dintre ofertantii participanti la o licitatie deschisa contesta fiecare comunicarea primita, astfel: - ofertantul X comunicarea prin care i se aduce la ... (vezi toată discuția)
Decizie de anulare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). ... (vezi toată discuția)
Procedura de atribuire contestata Jurist TM Jurist TM Urmeaza sa participam la o licitatie la care s-a contestat caietul de sarcini, solicitandu-se excluderea unor conditii de participare considerate de un ... (vezi toată discuția)