avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta salariu

Directorul unitatii nu elibereaza o adeverinta de salariu, necesara in vederea obtienerii unui imprumut la o banca. Exista o reglementare care sa-l oblige si in ce termen ar putea fi obligat sa emita o astfel de adeverinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 17 Februarie 2012
A se vedea art. 40 alin 1 lit. h !!!
In cazul acesta obligativitatea decurge din art. 34 alin 5:'' la solicitarea salariatului sau a nunu fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca , in meserie si in specialitate''
termenul este de 30 de zile
Pentru sectorul privat nu exista niciun termen de eliberare a unei astfel de adeverinte ...
Va multumesc! Termenul de 30 zile unde este mentionat?
Legislatia specifica nu stabileste un termen in care angajatorul sa fie obligat sa elibereze adeverinte..... prin urmare, nu exista niciun ermen de 30 de zile ...
Puteti face o sesizare la ITM in acest sens sau sa va adresati instantei de judecata solicitand obligarea angajatorului la eliberarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea unde am lucrat refuza sa imi dea actele AdelinaAde AdelinaAde In fosta societate unde am lucrat dupa un scandal mostruos pe care directorul mi l-a facut doar pentru ca vroia sa ma dea afara ca a gasit un alt membru sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de la ultimul loc de munca!!!!!!!!!!!!11 kakadu kakadu angajatorul refuza sa imi elibereze o caracterizare si Adeverinta de stagiu de cotizare de la locul de munca anterior, pentru cei care au mai lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Informatii adeverinta de vechime in munca radualex37 radualex37 Am solicitat in scris eliberarea unei adeverinte de vechime in munca de la un fost angajator in 03.08.12 primind confirmarea de primire, acum fiind 31.10.12 si ... (vezi toată discuția)