avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori

buna.ma poate ajuta cineva? azi am avut infatisare la tribunal privind incredintarea minorilor. nu am fost casatoriti,a plecat acum 9 ani si nu si nu stiu nimic de el. in 3 luni trebuie sa plec din tara cu copiii.cum pot rezolva mai repede?am auzit k se poate face si prin ordonanta prezidentiala.cum este aceasta?-ope 16 martie este procesul. cum se formuleaza acea ordonanta pt a o depune la dosar si sa mearga mai repede procesul? va rog un raspuns #-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 21 Februarie 2012
DA, puteti solicita stabilirea domiciliului si autoritatea parinteasca in totalitate la dvs. pe perioada temporara, prin Ordonanta Presedentiala, daca dovediti caracterul urgent al acestei actiuni! SUCCES!!!
Ptr a putea pleca din ţară cu minorii fără acordul in formă autentică a tatălui, nu este suficientă ordonanţa presedintială. Trebuie să obţineţi o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă . Mai mult decât atât trebuie ca in acea hotărâre să se menţioneze că exercitati singură autoritatea părintească, sau domiciliul minorilor va fi stabilit în mod statornic in afara ţării.
am inteles ce trebuie facut.am depus acest dosar,dar vreau sa se rezolve mai repede ,sa nu se amane prea mult pt ca am auzit ca dureaza pana se rezolva.copiii au 9 ani si 3 luni.pot sa fie interogati?ei vor asta pt ca sa se termine mai repede.sunt foarte nerabdatori sa plecam.sunt logodita,el este in cipru si a rezolvat cu scoala pt copiii si cu locuinta.acum astept sa se termine sa putem pleca.
~ Conținut șters la cerere ~
ramibebe a scris:

am inteles ce trebuie facut.am depus acest dosar,dar vreau sa se rezolve mai repede ,sa nu se amane prea mult pt ca am auzit ca dureaza pana se rezolva.copiii au 9 ani si 3 luni.pot sa fie interogati?ei vor asta pt ca sa se termine mai repede.sunt foarte nerabdatori sa plecam.sunt logodita,el este in cipru si a rezolvat cu scoala pt copiii si cu locuinta.acum astept sa se termine sa putem pleca.

cum adica au 9 ani si 3 luni???????!adica unul are 9 ani si altul 3 luni????desi sunteti prlacata de 9 ani?

nu este admisibila pe ordonanta presedentiala deoarece cereti ceva definitaiv nu provizioriu.

daca nu se prezinta si nu depune intampinare se poate rezolva l aprimul termen.
pe urma asteptati comunicarea si trecerea termenului de apel / recurs. abea atunci aveti hartia care va trebuie. minorul de 9 ani poate fi audiat.

Alte discuții în legătură

Ordonanta de urgenta antoniaelena antoniaelena Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces ... (vezi toată discuția)
Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil minor din tara narcisa29 narcisa29 Prin hotarare presedentiala suplinire acord parinte s-ar putea scoate un copil minor din tara pe perioada vacantei (luna august) . Ce acte as avea nevoie pt a ... (vezi toată discuția)