avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere copil minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere copil minor din tara

Prin hotarare presedentiala suplinire acord parinte s-ar putea scoate un copil minor din tara pe perioada vacantei (luna august) . Ce acte as avea nevoie pt a obtine suta la suta aceasta suplinire ? cum decurge ia? cat timp dureaza??
Cel mai recent răspuns: narcisa29 , utilizator 11:19, 14 Iulie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
ordonanta presedentiala nu este de urgenta???Asta insemnand si doua saptamani??
Ordonanţa se judecă mai repede ca un proces de fond, dar nu are limită maximă de rezolvare 2 săptămâni. Încercaţi totuşi. Trebuie să aveţi refuzul scris al tatălui.
De ce nu încercaţi o lămurire dispozitiv? Faceţi o cerere în care cereţi să se precizeze că pentru călătoria copilului pe ruta Romania-Germania, nu este necesar acordul tatălui.
Daca nu este necesar acordul tatalui atunci se poate iesi cu copilul din tara! ? Problama principala fiind acest lucru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)