avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenitori ai concubini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenitori ai concubini

Buna. speta suna in felul urmator: doamna x isi vinde apartamentul si se muta la tara cu d-l S. din banii obtinuti din vanzarea apartamentului doamna x cumpara o casa la tara, dar deja traia in concubinaj cu S. doamna x are 7 copii din prima ei casatorie, insa in urma cu 1 an doamna moare ca urmare a unei tumori canceroase.

S - fostul concubin noteaza casa in cartea funciara doar pe numele lui, desi nu a contribuit cu nimic la cumparea casei iar copii defunctei nu stiu daca au sau nu drepturi dupa mama lor decedata.

imi puteti indica unde este stipulata perioada dupa care concubinii pot avea drepturi in bunurile dobandite pe parcursul concubinajului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:08, 17 Februarie 2012
Nu exista asa ceva. Ce a notat domnul? Poate mama copiilor I a constituit un drept de abitatie asupra imobilului. Copii dansei au drept de mostenire, concubinul nu!
cafea1 a scris:

imi puteti indica unde este stipulata perioada dupa care concubinii pot avea drepturi in bunurile dobandite pe parcursul concubinajului?

Nu exista asa ceva in mod expres in lege.
Adica perioada de timp nu are o relevanta directa.

Exista ceva practica judiciara in care se face partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Poate ramane in casa? costachel costachel Buna ziua. Iata dilema: sot si sotie, casatoriti de 15 ani. Casa a fost cumparata de sotie inainte. In urma decesului sotiei, sotul poate ramane in casa? Poate ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)