avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces suspendat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces suspendat

Am deschis un procesc pentru schimbarea programului de vizita dar a fost suspendat deoarece sunt in urmarire penala ptr. nerespectarea hotararii judecatoresti. Pot cere schimbarea programului prin ordonanta prezidential? Am raportul psihologic, certificat medico legal, de la invatatoare si director reactia copilului in prezenta lui, si martori. Ce pot face, cum ma pot folosi d eele
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:35, 18 Februarie 2012
Nu am inteles de ce a fost suspendat procesul.
Ar trebui sa atacati hotararea de suspendare daca nu va convine solutia instantei.

Ce calitate aveti in procesul penal?
trebiua sa faci recurs
exista o hotarare in care tatal are dreptul 2 wechenduri pe luna. Copilul a refuzat de fiecare data, este speriata, tremura si plange iar el se retrage si pleaca, probabil ca nu poate sa o ia vazand o in ce stare este. Cu toate astea mi a facut mai multe plangeri penale, ca nu ii dau copilul, in urma carora domnul politist a considerat ca tb sa ma puna in urmarire penala. Eu intre timp am deschis la judecatorie un dosar pentru schimbarea programului de vizita , dar avocatul lui a cerut sa fie suspendat pana la solutionarea dosarului la parchet. A trecut c am o luna de atunci, timp in care copilul este supus la diverse presiuni, a amenintat o ca daca nu va merge cu el o va baga pe masa la inchisoare si pe ea o va lua cu politia. Mai nou am primit si somatie de la executor. Nu stiu cum pot sa mi protejez copilul, are 8 ani, iar el un an si jumatate a lipsit din viata ei, nici macar un telefon nu a dat sa vada daca mai traieste.
Certificatul medico-legal de cand e? Ati fost si la Politie, sa reclamati vatamare corporala? Certificatul medico-legal fara plangere la Politie nu prea are valoare. Daca nu au trecut 2 luni de la agresiune, mai aveti timp sa faceti plangerea la Politie.
Pe cine a agresat taticul? Daca pe Dvs., se demonstreaza ca are caracter violent, dar asta nu inseamna ca e tata rau, chiar daca nu s-a interesat de copil cativa ani.
Ca masura urgenta, eu va recomand sa va prezentati (luni) la DGASPC si cereti protectia lor. La fel, puteti solicita si ajutorul Autoritatii tutelare.
Aceste institutii ale statului au menirea sa protejeze copilul fata de interesul major al tatalui din acest caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Martonze, utilizator
Nu pe mine m a agresat ci pe fata. A incercat sa o ia cu forta, a tras de ea, fata nu a vrut sa stea, s a zbatut iar in acel moment in timpul acelui conflict, fata s a lovit.

Alte discuții în legătură

Interzicerea vizitarii minorului sergynyo sergynyo Buna ziua. Sunt casatorit de doi ani, impreuna avem un copil de un an. Copilul sta la socrii mei, in Olt, dar noi, parintii, incercam sa ne conturam un ... (vezi toată discuția)
Pronuntare irevocabila doar pe divort... gigelas gigelas Buna seara, - In urma unui proces de divort cu incredintarea minorului mamei,instanta s-a pronuntat irevocabil pe desfacerea casatoriei. - Dar,a dat ... (vezi toată discuția)
Divort-certificat medico-legal HelenEffect HelenEffect Buna seara! As avea o intrebare cu privire la uzitarea unui astfel de act in cazul unui proces de divort. In urma unei altercatii,in urma cu un an si ceva,am ... (vezi toată discuția)