Buna seara!
As avea o intrebare cu privire la uzitarea unui astfel de act in cazul unui proces de divort.
In urma unei altercatii,in urma cu un an si ceva,am provocat sotiei o echimoza si o mica zgarietura.In urma scandalului la fata locului a sosit si un echipaj de politie.Dupa constatarea faptelor,sotia a fost intrebata daca doreste sa depuna plangere impotriva subsemnatului,aceasta refuzand acest lucru.De atunci suntem despartiti in fapt,iar eu am intentat cu ceva timp in urma actiunea de divort.Ea ma ameninta pe diverse cai indirect,ca ar fi in posesia unui certificat medico-legal.
- imi puteti spune ce valoare ar avea acest document si daca ar putea exista documentul sus-mentionat,dupa un an de zile de la incidente si in lipsa unei plangeri prealabile?
- cu ce ar putea influenta mersul unui divort,existenta unui asemenea act,cu mentiunea ca am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna?
Mentionez ca nu am cerut decat un program de vizitare al minorului pe care il avem impreuna,pentru care platesc o pensie de intretinere inca de la separarea in fapt si la care nu am avut acces nici macar telefonic,inca de la momentul respectiv.
Eliberarea unui certificat medico-legal nu are legatura cu plangerea prealabila.Dupa agresiunea fizica pe care ati exercitat-o asupra sotiei aceasta putea sa-si scoata certificat medico-legal. Insa in procesul de divort acest certificat, precum si constatarile politiei pot conduce instanta de judecata la crearea unui profil de om agresiv....
- ea mai poate face vreo planagere penala impotriva mea acum?...dupa un an si ceva?..ea nu a beneficiat de nici macar o zi de spitalizare..presupun ca a avut doar cateva zile de concediu medical.
"...crearea unui profil de om agresiv.." ce presupune?ca nu mai imi pot vedea copilul?
Nu ma ocup de penal, dar penalistii ma pot corecta, dar parca imi aduc ca nu trebuie sa treaca mai mult de 3 luni de la data comiterii faptei...
Iar copilul cu siguranta il veti putea vedea !