Buna ziua.
Sunt casatorit de doi ani, impreuna avem un copil de un an.
Copilul sta la socrii mei, in Olt, dar noi, parintii, incercam sa ne conturam un viitor in Bucuresti.
Datorita unor discutii/fapte grave, ce au loc intre mine, socrii si sotie, zilnice, am decis ca in cateva saptamani sa ne separam.
De minim sapte saptamani, mi s-a interzis sa-mi vad copilul meu.
Acest aspect, intrece toate aspectele negative ce au avut loc.
S-au facut presiuni, atat din partea mea, cat si din partea rudelor mele, sa fiu lasat, sa-mi vad copilul. Pe langa injurii abjecte, ce nu pot fi scrise, mi s-a comunicat ca atunci cand copilul o sa creasca mare, i se va spune ca tatal lui, a murit!
Intrebare: cum pot (legal) sa-mi vad copilul?
Trebuie sa fac plangere la politie?
Ce sa spun la politie?
Mentionez, ca am fost inspirat de mai multe ori, sa inregistrez pe telefon diferite vorbe; cu alte cuvinte, probe am in caz ca ar trebui asa ceva.
Va rog sa ma indrumati, sa-mi pot vedea copilul, legal.
Va multumesc!
Oky, dar pana cand voi baga actele la judecatorie, nu pot sa-mi vad mai repede copilul?
Se poate face o plangere la politie pentru acest lucru?
In instanta, stiu ca orice lucru ce poate fi dovedit, conteaza; mentionez ca imi doresc si ma voi stradui sa obtin copilul.
Plangerea la politie se face cu privire la savarsirea infr de nerespectare a masurilor privitoare la minor, aliniatul 2, care se refera la nerespectarea programului de vizitare. Asa cum prevede textul, legea penala fiind de stricta interpretare, ne aflam in prezenta acestei infr atunci cand nu este respectat programul incuviintat de instanta sau stabilit de parti. Din pacate dvs nu va aflati in niciuna dintre aceste doua variante. Prin urmare plangerile va vor fi respinse pe banda rulanta, in plus riscati, in mod nemeritat, sa fiti acuzat de hartuire etc. Asa ca sa mergeti cu prietenii si sa faceti plangeri nu corespunde textului legal.
Introduceti cererea de ordonanta presedintiala ptr progr de vizitare care se judeca de urgenta si este executorie de la fond.In cel mai scurt timp veti avea un progr de vizitare si abia atunci veti putea depune si plangeri, daca mama nu va respecta hotararea.