avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicerea vizitarii minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicerea vizitarii minorului

Buna ziua.
Sunt casatorit de doi ani, impreuna avem un copil de un an.
Copilul sta la socrii mei, in Olt, dar noi, parintii, incercam sa ne conturam un viitor in Bucuresti.
Datorita unor discutii/fapte grave, ce au loc intre mine, socrii si sotie, zilnice, am decis ca in cateva saptamani sa ne separam.
De minim sapte saptamani, mi s-a interzis sa-mi vad copilul meu.
Acest aspect, intrece toate aspectele negative ce au avut loc.
S-au facut presiuni, atat din partea mea, cat si din partea rudelor mele, sa fiu lasat, sa-mi vad copilul. Pe langa injurii abjecte, ce nu pot fi scrise, mi s-a comunicat ca atunci cand copilul o sa creasca mare, i se va spune ca tatal lui, a murit!
Intrebare: cum pot (legal) sa-mi vad copilul?
Trebuie sa fac plangere la politie?
Ce sa spun la politie?
Mentionez, ca am fost inspirat de mai multe ori, sa inregistrez pe telefon diferite vorbe; cu alte cuvinte, probe am in caz ca ar trebui asa ceva.
Va rog sa ma indrumati, sa-mi pot vedea copilul, legal.
Va multumesc!
Nu m-ar interesa o plangerea penala...ci mai mult sa am la mana, o dovada scrisa de politie, ca nu am fost lasat sa-mi vad copilul. Stiu ca acest lucru conteaza in instanta, la divort si la incredintarea copilului.
Pana deschid un proces civil in a obtine un program de vizita, mai trec saptamani.
Doresc sa fac o sesizare la politie, dar nu stiu cum sa pun problema.
Va rog, imi puteti da o idee?
Va multumesc.
:)
Pe dvs va intereseaza copilul, sau sa "aveti hartii la mana" ?
Nu aveți ce cauta la politie, cereți pe calea ordonanței președinte dreptul de a avea legaturibpersonale cu minorul și cereți divortul separat, în alta acțiune.
Pe ordonanță veți obține rapid o hotarare, chiar dacă va dura sa zicem o luna, nu pierdeți timpul pe la politie degeaba. Nu au cu ce sa va ajute.
In instanta trebuie sa dovediti ca nu va lasa sa vedeti copilul.
Plangerea depusa la politie nu e o dovada pentru instanta ci o pierdere de timp.
Cu cine sta copilul la bunici, in Olt? De cate ori il vedeati inainte, cand nu se punea problema divortului? A fost vreunul dintre parinti in concediu de crestere? Care e situatia locativa a sotilor azi?
Plangerea la politie nu va ajuta la nimic. Nici macar ca aveti ceva la mana. Arata doar ca, neinformat corect, ati avut actiuni nepotrivite, agresive, fara orientare spre rezolvare, hartuiala juridica inutila. Asta poate arata hartia aceea.
Pe de alta parte, indiferent ca dureaza 2 saptamani ordonanta, dv. nu vedeti copilul de 7 saptamani. Mai rau de atat nu e.
Ultima ordonanta inregistrata la judecatoria Slatina, de exemplu, dateaza din 19.11 si are termen in 4.12. Probabil ca in data de 6 e redactata.
Asta e cea mai rapida metoda sa va vedeti copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul? cristi pepene cristi pepene buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii - fosta sotie nu-mi permite sa vad baiatul ernest ernest Am divort de sotia si a ramas fiul meu de 12 ani la ea .Nu pot sal vad si sa l vizitez pt ca ea ia bagat in cap multe prostii si el ... (vezi toată discuția)