avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. Are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul?

buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai intors . de atunci intre mine si ea au inceput certurile prin intermediul telefonului si nu se mai poate face nimic ca sa ne impacam. ea a nascut acum o saptamana iar eu am cautato sa imi vad copilul dar nu ma lasat nici acasa nici la spital. copilul la trecut pe numele meu pentru ca si ea e si are domiciliu aici la mine . poate sa imi interzica sa imi vad copilu daca inca nu am bagat la divort ?? sau poate sa stea cu copilul la maicasa fara acordul meu daca nu a bagat nimeni la divort?
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:09, 15 Decembrie 2017
Soţia dvs. poate locui unde doreşte, nu este arestată la adresa dvs. Pentru a vedea copilul, trebuie să cereţi în instanţă program de relaţii cu minorul.Divorţaţi dacă nu vă înţelegeţi, dar trebuie să înţelegeţi că femeia nu e sclava dvs.

Divortati si cereti program de vizita. Daca minorul nu e alaptat puteti cere de acum program de vizita la domiciliu.
De aemenea cereti sa puteti vedea copilul si fara prezenta mamei cateva ore pe saptamana la inceput apoi crescand progresiv. E foarte important pentru relatia dumneavoastra cu acesta sa puteti relationa linistiti. fara sa intervina altcineva, pisica, mama sau bunica.

gi-jane2, moderator
Este necesar un program de vizita dar situatia este excesiv de complicata.
Copilul este foarte mic.
Drept la vizita aveti in mod generic prevazut de lege dar va fi extrem de greu de exercitat.
Veti avea un proces dintre cele mai dificile.

Desi este foarte greu de obtinut program de vizita fara sa existe un divort pe rol nu aveti ce sa faceti si trebuie sa deschideti procesul pentru ca in caz contrar se va sustine ca nu va interesat copilul.
Daca va permiteti sa angajati avocat ar putea sa va fie de mare ajutor deoarece veti avea foarte multe piedici la instanta si e posibil ca problemele procedurale sa va depaseasca.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi place asta cu "copilul este foarte mic". Dar cine si-ar dori sa isi vada copilul prima data pe la 6 luni, asa... sau mai bine, pe la 2 ani?
Imi e greu de inteles, poate lipsesc date, cum de nu v-a lasat sa vedeti copilul in spital. Mergeti si il vedeti. Apoi acasa, la fel, venise la dv. acasa ori a plecat direct la mama?
Nu stiu certurile alea, dar la o saptamana de la nastere, sotia dv. nu stie pe ce lume e. In situatia asta, zic eu, ar trebui sa incetati cu certurile, macar dv. Stiu ca poate fi enervanta, dar e ceea ce puteti face dv. pentru copilul dv.
Eu nu va sfatuiesc sa incepeti demersuri acum in instanta, e o perioada crunta si pentru ea si pentru dv., o avalansa de emotii peste tot. va recomand sa incercati o conciliere impreuna cu un psiholog de preferat, care sa va ajute sa intelegeti situatia si sa procedati astfel incat sa vedeti copilul.
Daca peste 1-2 luni nu reusiti, atunci puteti declansa proceduri legale incepand cu o negociere cu un avocat, apoi in instanta daca nu merge.
Programul de vizita sau pensia de intretinere nu au legatura cu divortul. Ele se obtin fara probleme pe calea unei proceduri mai rapide decat divortul. Nu conteaza daca ati inceput vreun divort sau nu, ba chiar mai bine amanati ideea de divort un anisor, acolo.
Succes si reveniti sa ne spuneti ce ati mai facut!
Poate ca cel mai bine ar fi sa meargă un mediator la mama si sa vada cum sa rezolve diplomatic problema.
Sa se incerce o mediere la mama acasa daca nu la biroul mediatorului.
Dacă eșuează medierea atunci nu ramane decat instanța.

E bine însă sa se grăbească...
Ar trebui ca in cca 2 saptamani sa stie ce are de facut si medierea se poate finaliza în acest timp.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor adryan83 adryan83 buna seara trec printr.o situatie mai dificila nu stiu cu ce sa incep...am avut ceva discutii cu sotia si s.a hotarat sa plece de la mine..locuiam cu parintii ... (vezi toată discuția)
Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)