avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere program vizitare minor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere program vizitare minor

Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in hotararea de divort si se vede cu copilul.
Cu toate acestea, m-am trezit cu un mesaj de la un mediator care ma cheama la mediere pentru modificarea programului de vizitare minor.
Care sunt obligatiile mele fata de acest mediator? Trebuie sa ma prezint la aceasta mediere sau nu? Daca nu ma prezint ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 10:50, 4 Aprilie 2011
Fostul sotul a apelat la mediator deoarece vrea sa modifice programul de vizitare si nu doreste sa apeleza la instanta.
Din pacate pentru mediere ca activitate, daca nu doriti, nu va obliga nimeni sa va prezentati la mediere. Insa, in aceasta situatie, fostul sotul va va actiona in instanta solicitand acelasi lucru. Acolo cred ca va veti prezenta, sau, daca nu va prezentati nici in instanta, sentinta se va da oricum si va fi sigur in favoarea sotului.
Fostul sotul a apelat la mediere intelegand avantajele ei si dorind ca totul sa se rezolve cat mai repede.
Din pacate, cu astfel de conceptii ne confruntam noi, mediatorii.
Dvs. nu vreti sa va prezentati la mediere. Dar, in instanta cred ca va veti duce. Mediatorul face acelasi lucru, rezolva aceeasi situatie, doar ca mai repede. La mediator aveati posibilitatea sa va expuneti si punctul dvs. de vedere si s-ar fi tinut cont mai mult de el. Puteati discuta, va puteati aduce argumentele, puteati negocia cu fostul sot, avand in vedere acelasi interes superior al minorului.
Dar, daca doriti ca toate acestea sa se intample in instanta, este optiunea dvs.
Cel putin anuntati mediatorul ca nu doriti sa va prezentati, ca sa nu se urmeze procedura cu invitatie de doua ori, sa se piarda timp inutil...
Dupa parerea mea atata timp cat va intelegeti nu vad sensul unei medieri.
Medierea este utila in caz de neintelegeri.
Din acest motiv exista un semn de intrebare...
am aceeasi parere ca si domnul avocat Lascoschi
Pentru a merge la mediere ar trebui sa existe inainte de mediere o cerere din partea fostului meu sot pe care eu sa nu o fi acceptat. Nu mi-a cerut absolut nimic. Asa incat nu vad de ce ar trebui sa avem parte de o mediere.
In ceea ce priveste programul de vizita, are 1 weekend la 2 saptamani si 2 zile pe saptamana in timpul saptamanii. Mai mult de atat ar insemna sa aiba el mai mult timp decat mine. Ceea ce nu mi se pare normal avand in vedere ca eu am custodia copilului si sunt mama copilului. Cele 2 zile pe saptamana i le-am dat eu ca sa zic asa pentru ca in hotararea de divort nu se prevede asta. Problema este ca tatal este un egoist feroce care incearca sa se razbune pe mine prin copil ceea ce este mai mult decat josnic.
Asadar, nu am nimic impotriva medierii atata vreme cat are sens. In cazul meu mi se pare ca sunt purtata pe drumuri inutil.
1-solicitarea pentru a va prezenta lo mediere nu o face fostul sot, ci mediatorul pe care fostul sot l-a contactat -asa prevede legea medierii
2-faptul ca i-ati acordat fostului sot mai mult timp de vizitare decat a stabilit instanta, va onoreaza si probabil ca alte zile de vizitare nu isi mai au rostul; copilul nu trebuie transformat in minge de ping-pong si din acest punct de vedere aveti dreptate
3-problema este ca, daca fostul sot vrea sa va sicaneze o va face oricum si va va actiona in instanta; in aceasta situatie nu veti fi "purtata pe drumuri inutil"?

@avocat_lasco si @ d-na avocat Carmen Sigaciu: unde vedeti dvs. "intelegerea", cat timp fostul sot mai solicita ceva asupra caruia mama copilului nu este de acord??
Din pacate, semnul de intrebare se afla la dvs. in lipsa de intelegere a sensului medierii...

Alte discuții în legătură

Program de vizita moglanmatei moglanmatei in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)
Medierea la program de vizita maara maara Buna ziua. Am nevoie de o lamurire pana la primul termen de judecata. Situatia este urmatoarea:am inaintat cererea pt. programul de vizita minor si am primit ... (vezi toată discuția)
Cum este formularea corecta ptr partea de inceput a intamp la act de program vizite nettie nettie Va rog dati-mi un sfat pentru modul de formulare a partii de inceput a intampinarii Trebuie sa fac intampinarea la o act.de stabilire a programului de ... (vezi toată discuția)