avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Medierea la program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Medierea la program de vizita

Buna ziua. Am nevoie de o lamurire pana la primul termen de judecata. Situatia este urmatoarea:am inaintat cererea pt. programul de vizita minor si am primit Citatia in care scrie urmatoarea fraza : CU MENTIUNEA MEDIERII CONFORM LEGII NR.192/2006.
Eu nu doresc nici o mediere,vreau doar sa mi se stabileasca un program de vizita. Este obligatoriu sa accept medierea ,asa cum a scris Instanta in citatie?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:37, 18 Martie 2011
Daca nu ma insel, si cred ca nu, trebuie doar sa va prezentati la un mediator in vederea informarii.
Nu este necesar sa incheiati un acord de mediere, respectiv sa treceti prin procedura medierii, desi, medierea reprezinta procedura prin care, dvs impreuna cu cealalta parte, stabiliti de comun acord un program de vizitare al minorului..
Am incercat de 8 luni, de cand am divortat sa-mi vad copilul,insa fostul se opune doar pt. a se razbuna pe mine. In tot acest timp nu l-a convins nimeni ca este in interesul copilului sa fie si mama prezenta in viata lui.
Eu pot asadar sa spun Instantei la prima infatisare ca refuz mediatorul? Tot ce imi doresc e sa nu se lungeasca mai mult decat trebuie procesul si sa-mi pot vizita copilul cf. programului cerut.
Si inca o intrebare : cine trebuie sa plateasca mediatorul?
Potrivit art. 131 C.pr.civ., modificat prin Legea nr. 202/2010, judecatorul poate invita partile sa parcurga procedura medierii care insa, nu este obligatorie pentru parti. Astfel, daca acceptati medierea, va prezentati la un mediator care este obligat sa va informeze asupra acestei proceduri si nu sunteti obligat a achita vreun onorariu. Mediatorul va incheia un PV in care va mentiona rezultatul medierii pe care-l veti prezenta la instanta, la primul termen de judecata. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor dream77 dream77 Buna, Fratele meu este in curs de divort, pe 24Feb are prima infatisare si am dori sa stim cam cat ar putea dura . Pe scurt despre ce este vorba: Fratele ... (vezi toată discuția)
Legea nr.202/2010 privind unele mÃsuri pentru accelerarea soluÞionÃrii proceselor modificÃri relevante cu privire la mediere Angela Tatu Angela Tatu Art. I. - Codul de procedură civilă, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 24 februarie 1948, cu modificările şi ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)