avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna,
Fratele meu este in curs de divort, pe 24Feb are prima infatisare si am dori sa stim cam cat ar putea dura .
Pe scurt despre ce este vorba:
Fratele meu impreuna cu sotia lui au o fetita de 12 ani, divortul este decomun de acord si au si acelasi avocat.
Acum cateva zile fratele meu a fost la avocat si a semnat niste acte prin care nu avea nici o pretentie si ca este de acord ca fata sa ramana la sotie (fata de asemenea doreste sa fie cu mama ) si sa plateasca pensie alimentara. Sotia la fel nu are nici o alta pretentie.
Intr-un cuvant amandoi sunt deacord cu acest divort fara nici o problema.
Ne-ar interesa sa stim cam cat ar putea dura acest divort daca se rezolva de la prima infatisare.
Multumesc,


Cel mai recent răspuns: dream77 , utilizator 20:27, 17 Februarie 2011
Mergeti la un Birou de Mediator inainte de prima infatisare, avocatul dvs. putea sa va informeze despre aceasta optiune, cititi va rog urmatoarele Art. din legea 192/2006

Art. 61. - (1) În cazul în care conflictul a fost dedus judecăţii, soluţionarea acestuia prin mediere poate avea loc din iniţiativa părţilor ori la recomandarea instanţei, acceptată de părţi, cu privire la drepturi asupra cărora părţile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect soluţionarea în tot sau în parte a litigiului. (2) La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, în toate cazurile, să informeze în scris instanţa de judecată dacă părţile au ajuns sau nu la o înţelegere în urma procesului de mediere.

Art. 62. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanţele judecătoreşti sau arbitrale va fi suspendată la cererea părţilor, în condiţiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă. (2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfăşurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere. (3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
Eu sunt deacord ca fata sa stea cu mama ei , sa platesc pensia, nu am nici un fel de pretentie , doar imi doresc sa se termine mai repede , pentru ca acest lucru este cel mai bun pentru copilul nostru, avand un avocat comun nu am dorit sa discut aceasta problema pentru ca nu doresc sa afle nevasta mea aceste lucruri desi ma gandesc ca acelasi lucru isi doreste si ea ..
As dori s astiu daca se poate pronunta divortul de la prima infatisare , fara sa mai fie nevoie de martori sau altceva , singurul lucru care il stim este ca trebuie discutat si cu fetita noastra.
Daca la primul termen de judecata ambii soti se prezinta pentru ca instanta sa verifice consimtamantul acestora cu privire la divort si incheie un acord atat pe divort cat si pe cererile accesorii divortului-incredintare minor, pensie de intretinere in favoarea acestuia, nume si eventual program vizitare minor, puteti incheia divortul la primul termen de judecata.
Este necesar sa aduceti si minora pentru a fi ascultata in camera de consiliu de catre instanta.
Numai in masura in care partile nu cad de acord asupra uneia sau mai multor cereri accesorii divortului, atunci instanta va proceda la continuarea procesului ( pe acele cereri) potrivit procedurii obisnuite- propunere probatorii si administrarea acestora.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba o actiune de divort din culpa exclusiva a paratului in actiune de divort prin acord? LDTE LDTE Buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna marinescucorneliu marinescucorneliu buna ziua, sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)