avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum este formularea corecta ptr partea de inceput a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum este formularea corecta ptr partea de inceput a intamp la act de program vizite

Va rog dati-mi un sfat pentru modul de formulare a partii de inceput a intampinarii
Trebuie sa fac intampinarea la o act.de stabilire a programului de vizitare pentru copil ( aproape 13 ani).
Fostul sot sustine mincinos ca m-am opus sa-si viziteze copilul fara sa argumenteze (
bineinteles) si a cerut in actiune:
--un program diferit de cel cerut de copil la audierea ptr procesul de custodie ce a avut loc in urma cu un an
--interogatoriul meu
--proba cu martori
Cum trebuie sa formulez “ capatul de cerere “al intampinarii pentru a fi cat mai clar , daca vreau sa cer
1.--sa se tina seama de opinia copilului exprimata liber cu ocazia procesului de custodie, de programul de vizitare stabilit de copil, ( drepturile copilului) din motivul ca copilul sa nu mai fie traumatizat din nou cu astfel de proceduri, avand in vedere ca dupa acea procedura initiata de fostul sot , dupa pronuntare acesta a uitat ca are copil, a refuzat toate invitaiile noastre sa –si vada copilul, a refuzat sa plateasca pensia de intretinere ( drept ptr care am fost nevoita sa deschid act de validare) a refuzat sa ne restituie lucrurile personale din vechea locuinta comuna--- ( voi dovedi toate acestea cu probatoriul administrat)
1’—vizitele sa se faca numai in prezenta mea
2.-- refuzarea probei cu martori ( ceruta de reclam) din motivul ca nu poate demonstra cu marori o afirmatie negativa ( ca nu i-am permis sa aibe legaturi cu minorul) din moment ce nu a venit niciodata sa-l vada pe copil , iar daca venea sigurul martor posibil era doar copilul
3—cer prin instanta declaratia scrisa data de copil la Autoritatea Tut
Cum ar fi mai potrivita formularea partii de inceput , variant 1 sau 2?
Varianta 1:
“Subsemnata……………………….. formulez prezenta
INTAMPINARE
La cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamantul B. ALEXANDRU, avand ca obiect incuviintarea unui program de vizitare a minorului Boldea Sebastian Alexandru, prin care va solicit sa o admiteti in parte , in sensul admiterii de a mentine legatura cu minorul doar in prezenta mea ( pentru siguranta minorului) , insa va solicit respingerea programului de vizitare cerut , din motivul incalcarii drepturilor copilului.
Solicit instantei ca la pronuntarea hotararii sa tina cont de programul de vizitare cerut de copil la procesul de custodie ( 2010) si de cateva aspecte relevante legate de relatia dintre reclamant si minor, pe care le voi detalia in cele ce urmeaza.
Solicit instantei refuzarea probei cu martori ceruta de reclamant si copia declaratiei scrise de copil la Aut Tut la 13 ian 2010.
IN FAPT.”
……………………
Sau
Varianta 2:

“Subsemnata………………………….va solicit
Si formulez prezenta
INTAMPINARE
La cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamantul B. ALEXANDRU, avand ca obiect incuviintarea unui program de vizitare a minorului Boldea Sebastian Alexandru, prin care va solicit reformularea actiunii , in sensul de a respecta programul de vizitare cerut de copil la procesul de custodie 2010,insa vizitele sa se faca in prezenta mea . Solicit instantei sa tina seama de cateva aspecte relevante legate de relatia dintre reclamant si minor, pe care le voi detalia in cele ce urmeaza.
Solicit instantei refuzarea probei cu martori ceruta de reclamant si copia declaratiei scrise de copil la Aut Tut la 13 ian 2010.
IN FAPT.”

Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 13:42, 18 Iulie 2011
Buna ziua!
Stimata doamna, va sugerez sa-l invitati pe tatal copilului dumneavoastra, prin mediator, sa participle la mediere, unde este posibil sa gasiti o solutie reciproc avantajoasa situatiei in care va aflati. Medierea fiind confidentiala, in acest caz nu veti mai supune copilul unor traume inutile, iar dumneavoastra, ca parinti, veti avea oportunitatea sa va clarificati si rezolvati orice problema.
Este util de stiut ca puteti solicita medierea conflictului chiar si atunci cand sunteti in instanta, daca instanta nu va informeaza despre aceasta posibilitate, puteti sa informati instanta ca doriti stingerea amiabila a conflictului, ca doriti sa mergeti la un mediator, caz in care, daca si tatal copilului este de acord (si nu vad de ce nu ar vrea atata vreme cat este in interesul minorului), puteti participa la o informare privind medierea, care este o etapa gratuita. Instanta va va da un termen pentru informare, iar in situatia in care medierea este acceptata, pe perioada medierii procesul se suspenda.
Informati-va cat mai bine, exista nenumarate posibilitati de informare, consultati un mediator in acest sens.
Uneori lucrurile nu sunt chiar atat de rele cum par la prima vedere si exista si alte cai de rezolvare, mult mai usoare si fara traume.
Sa auzim doar de bine! :)
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Calina Sorescu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie. astept un raspuns urgent skhyly skhyly Buna ziua As dosi sa ma informeze si pe mine cineva urgent ,in ce fel si cum ar trebui sa arate o scrisoare pt. un proces. Sa va ... (vezi toată discuția)
Medierea la program de vizita maara maara Buna ziua. Am nevoie de o lamurire pana la primul termen de judecata. Situatia este urmatoarea:am inaintat cererea pt. programul de vizita minor si am primit ... (vezi toată discuția)
Intampinare skhyly skhyly buna ziua . imi poate justifica si mie cineva daca ar fii buna aceasta intampinare? va ... (vezi toată discuția)