avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

buna seara trec printr.o situatie mai dificila nu stiu cu ce sa incep...am avut ceva discutii cu sotia si s.a hotarat sa plece de la mine..locuiam cu parintii mei..imediat ai ei i.au gasit gazda problema e urmatoarea..avem o fetita de 3 ani si nu o pot vedea ca nu ma lasa nu imi permite sa o i.au 2 zile de exemplu ca nu vrea ea si maicasa..ca doar in prezenta ei pot vedea fata dar nici asa nu am sanse deoarece ma amana ca nu are timp...nu raspunde la sms telefon..mai nou a schimbat si numarul..nu am inaintat nimic in tribunal..am si eu acelasi drept presupun ca si ea pana la tribunal...o solutie nu stiu cum sa fac sau o indrumare...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:03, 20 Octombrie 2014
Instanța va stabili un program in care veți putea sa va vedeți fetița, iar daca nu este respectat programul, se schimba situația.
Aveti aceleasi drepturi, numai ca bietul copil este numai unul, si indivizibil.
Daca nu va puteti intelege amiabil cu mama, singura dvs. solutie este instanta de judecata, cu un proces de:
- stabilire domiciliu copil (puteti cere stabilirea domiciliului la dvs. insa trebuie sa stiti inainte ca un minor de 3 ani este foarte probabil sa fie lasat mamei)
- stabilire program de vizitare / dreptul al legaturi cu minora
- stabilire pensie de intretinere pentru minora.
Acest proces nu este necesar legat de un divort, se poate promova separat.
Va asteapta un carusel de informatii juridice, trebuie sa va obsnuiti cu termeni cum ar fi ancheta sociala, mediere, termene de judecata.
Este bine si sa va grabiti in ceea ce priveste programul de vizita, timpul curge in defavoarea dvs. (un copil asa mic se instraineaza repede de parintele pe care nu il vede). Recomand cu caldura si insistenta sa va gasiti avocat (chiar si cu avocat e greu pentru tatal implicat in astfel de litigii / probleme, daramite fara).
Cu tot respectul cuvenit, eu vad situatia in felul urmator:

1. Ati avut "ceva" discutii, nu ceva ireparabil;
2. Locuiati la parintii dvs.
3. Sotia decide alaturi de mama soacra, cel mai probabil influentata de aceasta, daca si in ce conditii ati putea vedea fetita.

In opinia mea, fiind vorba despre copil, v-as sugera ca inainte de a lua o decizie fundamentala, sa incercati sa remediati amiabil situatia creata. Un prim pas, poate ar fi sa va mutati de la parintii dvs. si sa incercati sa locuiti doar cu sotia si fetita, macar de proba.
In cazul in care acele "ceva" discutii persista, ori se amplifica, si considerati ca nu mai puteti convietui impreuna nici in noile conditii, de dragul fetitei ati putea incerca varianta divortului prin mediere, daca sunteti de acord ambii parinti asupra tuturor aspectelor legate de resedinta minorei, programul de vizitare, precum si de pensia de intretinere. Se va face ancheta sociala si in aceasta varianta. Divortul prin mediere este avantajos deoarece se poate termina intr-o singura sedinta, spre deosebire de instanta, unde poate dura chiar si un an, daca nu va intelegeti. Daca se va ajunge in final aici, ar fi indicat sa va angajati un avocat, care sa va asiste la mediere si sa va reprezinte in camera de consiliu la instanta, cand se va valida acordul.
va inteleg..ceva discutii..tare as vrea sa nu merg pana la divort sau alte chestii eu imi doresc sa ma impac sa fim o famile..dar parintii ei i.au dat de ales ori eu ori ei...nu mi se raspunde la telefon la sms la nimic...face doar cum vrea mama ei...a schimbat si nr de telefon..si cand am intrebat de ce ..motivul ca o stresam adica luptam sa ma impac si ca daca vreau ceva sa o sun pe maicasa e o situatie delicata...nimeni nu are nici o putere de convingere sa ne gasim sa discutam...sa vedem ce facem...doar maicasa decice tot nu mai am cuvinte
pai unde locuieste sotia? merge copilul la gradinita?
mergeti la dansa acasa - fara scandal, eventual cu lapte, paine, iaurt, branza si ce-i mai trebuie copilului

Alte discuții în legătură

Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul? cristi pepene cristi pepene buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai ... (vezi toată discuția)
Inaintare actiune de divort de catre sotie ciorba ciorba Sotia vrea sa divorteze, avem un copil minor si vrea sa se mute la parinti ei intr-o garsoniera inainte de prima pronuntare. Ea munceste 2 zile cu 2 zile de ... (vezi toată discuția)
Soția a părăsit domiciliul conjugal împreună cu fetița. eu vreau copilul copilul lângă mine, ce este de făcut? Dmc2908 Dmc2908 Bună ziua am și eu rugăminte și o problema. Sotia a plecat de acasă de 3 zile împreună cu fetita noastră de 2 ani și nu dorește sa se mai întoarcă. ... (vezi toată discuția)