avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... accident de munca de traseu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

accident de munca de traseu

In timp ce tatal meu se deplasa spre gara de unde urma sa ia trenul spre orasul unde isi executa serviciul, in sala de asteptare a cazut din picioare iar la scurt timp a decedat. De acolo a fost transportat la unitatea medicala din localitate unde , de catre medicul de familie, a fost constatat decesul, in certificatul constatator cauza fiind stop cardio-respirator in urma unui infarct miocardic acut. Din cauza lipsei banilor nu sa mai facut autopsie. Mai aduc la cunostinta ca el se angajase legal doar de 5 zile cu toate actele necesare in regula. In urma celor relatate este vorba despre un accident de munca de traseu ???
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:26, 18 Februarie 2012
Tatal dumneavoasta a decedat in timp ce se indrepta spre munca, dar nu a decedat ca urmare a unui accident ci din cauza unpr probleme de sanatate pe care le avea, deci este exclus accidentul de munca in acest caz.
Evenimentul tr anuntat obligatoriu de catre angajator la ITM . Cei de la ITM cerceteaza evenimentul si numai in urma cercetarii se poate stabili daca a fost accident de munca sau inafara muncii E adevarat ca din ce spuneti dumneavoastra decesul a survenit din cauze patologice deci in urma cercetarii concluzia va fi ca este accident in afara muncii deoarece nu intruneste conditiile din lege.
Art. 5 din Legea 319/2006
g) accident de munca - vatamarea violenta a organismului, precum şi intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu şi care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Art. 30. - (1) In sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de munca:
f) accidentul cauzat de activitati care nu au legatura cu procesul muncii, daca se produce la sediul persoanei juridice sau la adresa persoanei fizice, in calitate de angajator, ori in alt loc de munca organizat de aceştia, in timpul programului de munca, şi nu se datoreaza culpei exclusive a accidentatului

Art. 2 din NM de aplicare Legea 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
pct. 10. accident de muncă de traseu:
a) accident survenit în timpul şi pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu şi invers şi care a antrenat vătămarea sau decesul;

pct. 11. accident în afara muncii - accident care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 5 lit. g) şi la art. 30 din lege;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infarct in timpul orelor de program dorel05 dorel05 sunt taximetrist,iar in timpul orelor de munca am suferit un infarct...am fost luat de salvare,transportat la spital si operat de urgenta(angioplastie ... (vezi toată discuția)
Un accident petrecut in teambuilding , in timpul saptamanii, ... Akhenaton81 Akhenaton81 Un accident petrecut in teambuilding , in timpul saptamanii, este considerat accident de munca? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca ... Morozan Maria Morozan Maria Buna ziua ! Lucrez ca sofer pe comunitate cu contract de munca pe Romania . Pe data de 29.09.2020 m-am rasturnat in Franta . Se considera ca fiind accident de ... (vezi toată discuția)