Am nevoie sa aflu proprietarul unui apartament pe care vreau sa-l cumpar si am nevoie urgenta de informatie.
Am inteles ca cel mai sigur e de la ANCPI - cadastru Bucuresti, aveti idee daca se pot furniza informatii online, la telefon sau in ce fel, mai repede?
Cu stima,
Puteti cere la un birou notarial extras de informare daca aveti datele imobilului si ale proprietarului. Oricum daca doriti sa cumparati proprietatea si nu...proprietarul :) pentru actele de vanzare cumparare notarul public solicita extrase de carte funciara pentru a vedea daca imobilul este ipotecat, grevat de sarcini,daca are alte notari....
Art 41 din L nr 7/1996 republicata Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelelate evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobilira,cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala
Legal nu exista dispozitie in vigoare care sa permita furnizarea de date in modalitatile solicitate de dvs
Oricine poate solicita extras de C.F de informare, inclusiv copii certificate după cartea funciară, fără a da explicaţii de ce .Este vorba despre principiul publicităţii. Se face o cerere la OCPI, nu la ANCPI, respectiv la BIROUL LOCAL care răspunde de localitatea respectivă şi se solicită acest extras de C.F.Eliberarea lui se face în termenul normal sau pentru urgentare se plăteşte o taxă triplă faţă de taxa obişnuită(termen normal de eliberare-3 zile, termen de urgenţă-1 zi)