avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? Sunt ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de succes - cand si cum se stabileste? Sunt obligata sa platesc?

Buna seara,as dori sa stiu cand se stabileste onorariul de succes,eu am platit integral onorariul av dar procesul va mai dura probabil cel putin jumatate de an de acum incolo,si la ultima convorbire cu av am fost anuntata ca procesul merge in directia buna si ca trebuie sa stabilim si onorariu de succes,initial av nu credea ca voi avea sanse de izbanda ,deci nu s a vb niciodata de acest onorariu pina acum.este normal?si cat inseamna acest onorariu?o seara buna
Poate sa fie si de 50%.Insa...rar de tot se intampla asa ceva...
Depinde de la caz la caz.

Poate sa fie si o suma fixa precis stabilita.
Sa zicem xxx euro.
Daca este vorba de drepturi nepatrimoniale onorariu de succes nu se poate stabili decat in acest fel.


Ar trebui sa precizati care este natura procesului.
Adica pentru ce va judecati?
este vorba despre pensie alimentara .o zi buna
Eu am stabilit onorariu de succes, la inceputul procesului, inca din contractul de prestari servicii, alaturi de onorariu.
Acesta a fost de 3 pensii castigate.
Mi se pare aiurea sa va ceara acum. Si daca nu sunteti de acord, ce se intampla, va las balta cu procesul?! N-ar avea cum pentru ca deja aveti un contract pe care trebuie sa-l respecte...
Imi pare cam aiurea onorariu de succes cu privire la pensia de intretinere...de principiu...

Insa, nu voi expune motivele deoarece presupun ca va fi o pensie mare si va ajunge pentru toata lumea...
Daca suma este mare este alta discutie.
In cazul meu, stabilirea unei pensii de intretinere a fost cerere accesorie. Procesul a avut mai multe capete de cerere, pe care, in prorportie de 80% le-am castigat. Iar onorariul de succes mi se pare rezonabil, dar, repet, ne-am inteles de la inceput.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes dodu ioan dodu ioan buna ziua, trebuie sa deschid un proces in franta,am fost sfatuit sa contanctez un av din franta imi poate spune cineva ce inseamna [b]onorariul de ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)