avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Despre stabilirea onorariului contabilului numit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Despre stabilirea onorariului contabilului numit

Am intocmit evidenta financiar contabila pe ultimele 6 luni ale unei societati comerciale (contabila nu mai este in tara). Am convenit ca sunt de acord si am intocmit rapoartele (cf art. 61 si 62 din Legea 85 / 2006), mentionate in notificarea primita de la lichidatorul judiciar.
Pentru ca societatea nu avea sesiune de an 2011 platita la programator, am cumparat special pentru aceasta un modul de gestiune (stocuri). Am reconstituit evidenta imobilizarilor pentru perioada 2008-2011, a amortizarii, a intrarilor si a iesirilor de imobilizari. Am intocmit toate rapoartele privind creditorii, debitorii a bancilor prin care s-au derulat operatiuni....Rapoartele intocmite contin toate datele cerute in notificare: denumire creditor/debitor, adresa, numar de inregistrare la ORC, CUI...sunt vreo 20 de pagini. Am intocmit procese verbale de predare a situatiilor (semnate de lichidator, de mine si de fostul administrator). Nu pun la indoiala buna credinta a lichidatorului, dar nu am mai lucrat pana acum cu societati de insolventa.
Am muncit mult.
Societatea a intrat in insolventa (iunie 2011) si apoi in faliment (oct.2011).
De comun acord cu lichidatorul judiciar am stabilit (verbal) un onorariu .
Intrebarea mea este urmatoarea: In ce act se materializeaza intelegerea noastra verbala privind onorariul meu. Onorariul dumnealui a fost stabilit in procesul verbal al adunarii generale a creditorilor debitorului aflat in insolventa, mai apoi faliment.
Cand si in baza a ce imi voi primi banii?
Cum este legal?

Va multumesc,

Maran Corina
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 00:08, 18 Februarie 2012
Din punctul meu de vedere ati gresit. Conform art. 23 din legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei in vederea indeplinirii atributiilor sale administratorul judiciar / lichidatorul va putea desemna persoane de specialitate. Numirea si remuneratia acestora vor fi supuse aprobarii comitetului creditorilor cand se achita din averea debitorului si aprobarii judecatorului sindic cand se achita din fondul unic.

Nu stiu unde am gresit...
Ajutati-ma sa inteleg.


Numirea si remuneratia acestora vor fi supuse aprobarii comitetului creditorilor cand se achita din averea debitorului si aprobarii judecatorului sindic cand se achita din fondul unic.


M-i s-a spus ca va mai avea loc o adunare a creditorilor...Ce sa inteleg?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Herra_, utilizator
Lichidatorul comunica creditorilor in adunare ca este nevoie de un contabil pentru a efectua anumite lucrari si face o desemnare si o propunere de remunerare, iar acestia aproba desemnarea si remunerarea sau nu o aproba. Daca aproba se consemneaza in procesul verbal al adunarii. Si dvs. va faceti treaba, urmand a va incasa banii conform celor stabilite si consemnate in procesul verbal. Daca creditorii nu va aproba pe dvs si vor alt contabil agreat de ei sau daca nu sunt de acord cu remuneratia? Nu veti trage concluzia ca ati muncit degeaba? Sau poate lichidatorul va va face totusi o plata din onorariul sau dar care va fi mult mai mica decat efortul dvs. ....
La fel si in situatia cu judecatorul sindic.

Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Comitetul director a fost desemnat. A fost confirmat administratorul / lichidatorul judiciar si onorariul acestuia.Nu este mentionata nicio alta persoana.La numele meu se face mentiune in "depunerea raportului intocmit de administratorul judicar" in iulie 2011, fara vreo referire la onorariu...Adunarea generala a avut loc in august 2011. Nu apar pe ordinea de zi...
Asa cred ca se va intampla...Voi primi din onorariul lui....
Sau pot spera la inca o adunare generala a creditorilor?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu administrator judiciar la_geta la_geta Va supun atentiei urmatoarea problema: Societatea in care lucrez a depus cerere de intrare in insolventa in scopul reorganizarii judiciare, solicitand prin ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)