avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Restrictii dupa eliberare conditionata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Restrictii dupa eliberare conditionata?

Ce restrictii are o persoana dupa eliberarea conditionata? Poate pleca spre exemlu, sa lucreze in strainatate?
Cel mai recent răspuns: @l3x@ndru , utilizator 20:11, 1 Aprilie 2018
masurile preventive se refera la masuri ce pot fi luate de instanta pana la condamnarea definitiva.
nu va faceti nici o grija deoarece nu are nici o restrictie in a pleca sa munceasca.
important este sa se libereze cat mai repede .
Multumesc mult... raspunsurile dumneavoastra ajuta
Ca sa intelegeti cat mai exact, liberarea conditionata priveste doar obligatia persoanei condamnate de a nu comite noi infractiuni sub sanctiunea de a ajunge inapoi dupa gratii daca pana in momentul in care se implineste termenul privitor la executarea pedepsei inschisorii ar comite o noua infractiune in conditiile prevazute de lege...

Liberarea conditionata nu se confunda cu alte institutii juridice de drept penala sau de drept procesual penal.
Asadar, poate pleca din tara fara probleme si fara a fi necesar sa mai semneze la politie sau in alta parte.

Legea romana este diferita de legea americana care impune anumite conditii restrictive in caz de liberare conditionata.
Buna seara .
Daca este vorba despre liberare conditionata,este vorba deja de o condamnare definitiva .
Obligatia de a nu parasi tara ,alaturi de alte masuri,fac parte din masurile preventive si sunt aplicate in cursul efectuarii urmaririi penale,in procesul penal ,cf.art.136,C.p.p. .
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa
Conform NCP pot părăsi țara pentru a munci în străinătate după ce am fost eliberat condiționat?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
@l3x@ndru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata AlexVlad13 AlexVlad13 Buna , imi puteti spune daca un condamnat a terminat de executat o pedeapsa dar in timpul cat a fost pus in libertate a inceput judecarea unui alt dosar , il ... (vezi toată discuția)
Executarea pedepselor albulescu albulescu Buna seara,as doti sa stiu daca in noul cod penal este vreo modificare a anului juridic de executare a pedepselor privative de libertate,multumesc. (vezi toată discuția)
Buna seara as dori si eu un raspuns petru reabilitare petrica1989 petrica1989 as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare ... (vezi toată discuția)