as dori si u sa stiu dupa cat timp pot sami fac si eu reabilitarea in anul 2008 am fost condamnat de judecatoria sector 2 la pedeapsa de 5 ani cu inchisoare dintre care am ezecutat 2 ani si jumatate am fost eliberat conditionat din cauza ca pe toata durata pedepsei am iesit la munca si am castigat 8 luni de zile castig au trecut 3 ani si 4 luni cat trebuie sa mai astept ca sa imi pot face reabilitarea
ART. 135
Reabilitarea judecătorească
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
..........................................................................
ART. 136
Calculul termenului de reabilitare Termenele prevăzute în art. 134 şi 135 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
.................................................................
ART. 61
Efectele liberării condiţionate Pedeapsa se consideră executată dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei, cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune. Dacă în acelaşi interval cel liberat a comis din nou o infracţiune, instanţa, ţinând seama de gravitatea acesteia, poate dispune fie menţinerea liberării condiţionate, fie revocarea. În acest din urmă caz, pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani.
Revocarea este obligatorie în cazul când fapta săvârşită este o infracţiune contra siguranţei statului, o infracţiune contra păcii şi omenirii, o infracţiune de omor, o infracţiune săvârşită cu intenţie care a avut ca urmare moartea unei persoane sau o infracţiune prin care s-au produs consecinţe deosebit de grave.
Calculati din momentul in care ati inceput executarea pedepsei:5 ani+4 ani+2ani si 6 luni.
Ajutor cazier.
darksideliar
salutare. in cazierul meu exista doua condamnari una in anul 2007 si una in anul 2010. Prima este de 3ani jumate si a doua de 4ani si 3 luni ambele cu ... (vezi toată discuția)