avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intre frati "nefrati"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intre frati "nefrati"

Buna ziua!
Sotul meu are un frate care in urma cu 15 ani a plecat in Germania, sta acolo, si-a schimbat numele din cel parental in numele sotieie, din numele sotiei intr-un altul, german, apoi cu acte false, ca sa obtina avantaje de la biserica reformata si comunitatea de acolo au obtinut un certificat de nastere fals al sotiei de la o parohie oarecare unde erau multi enoriasi nemti dcedati,ca sa para de origine PURA. Deci, in Germania, nu mai rezulta ca el e fratele lui X din Romania, dar aici toata lumea stie ca sunt frati. Delict federal probabil dar nu asta e treaba.
Tatal LOR a murit si a ramas mama care e pe moarte. La succesiune, normal, fratele:( are pretentii egale desi nu a ajutat NICIODATA cu absolut nimic familia de aici si nu au fost bani ca mama sa se dea in intretinere doar sotului meu si oricum, am inteles de la avocat ca nu putea, trebuia si consimtamantul fratelui neamtz.
Avand in vedere ca din actele germane rezulta ca el nu e copilul familiei din Romania si dezvaluirea problemei poate duce la situatii grave ACOLO, dar, pe de alta parte probabil va plati martori care sa confirme ca e fratele natural si probabil mai are si actele originale utile doar in Romania ca in Germania sunt ilegale, fals in acte publice, are sotul meu sanse sa mosteneasca sin gur????

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:41, 9 Noiembrie 2008
:closedtopic: Daca este copilul de sange are dreptul la mostenire.
Daca e vorba de un fals in acte se va stabili prin ADN daca exista sau nu legaturi de sange.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descendent renuntator lolo0112 lolo0112 in cazul in care la mostenire vin sotia supravietuitoare si un descendent care renunta la mostenire, ramane unic mostenitor sotia supravietuitoare, sau in ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Nora fara copii poate mostenii averea socrilor? matei petru matei petru Parinti decedati, urmasi trei copii. Ulterior un copil moare, fara a avea descendenti doar sotie supravietuitoare. Cei doi fii in viata, au acceptat prin ... (vezi toată discuția)