Buna ziua, ma confrunt cu o mare problema, daca ma puteti ajuta va rog. Am un PFA care la toate achizitiile care le-a facut pe baza de factura a trecut persoana fizica si nu pfa-ul. Este ok daca le inregistrez ca si bonuri? A doua problema este ca nu are cont pe PFA ci pe persoana fizica... (bineinteles ca are si tranzactii care nu tin de pfa, iar plata facturilor le face din alt cont tot pe persoana fizica) pfffff. Cum ii evidentiez plata facturilor? Ii dau avans si ii fac decont???? #-o Ce fac cu dobanzile si comisioanele de pe extrasul de cont??? Pot sa ii inregistrez doar ce consider ca tine de pfa iar dobanzile si comisioanele sa nu le trec deloc??? #-o
1.Se pot inregistra numai facturile pe PFA.
2.PFA trebuie sa aiba cont ca atare nu se inregistreaza numic de la persoana fizica.
3.Ce Dzeu PFA este o entitate si persoana fizica o totul alta entitate. Una-s merele si alta-s perele.
Vedeti ca avocatnet.ro a facut o emisiune TV on-line special despre PFA si de unde puteti invata multe.
Unde pot gasi emisiunea? cum se numeste? Ideea este ca de anul acesta isi va face asa cum trebuie, dar are PFA deschis sin 2007 si pana acuma cica si-a inregistrat actele in jurnal ca si cum facturile ar fi pe PFA. Nu este nicio solutie? Trebuie sa ii inregistrez actele cumva....
Va multumesc, dar tot nu gasesc raspunsul la problemele cu care ma confrunt. Chiar nu a intalnit nimeni un asemenea caz? Sunt sigura ca sunt foarte multi PFA care nu fac diferenta intre PFA si PF, deci imi este greu sa cred ca nu v-ati confruntat nicicare cu o asemenea problema. Deci, please help!!!!!
la inceputul activitatii mele,si eu am facturi pe care am trecut numele meu,nu PFA- cu CUI.Eu le-am bagat,pt ca ,totusi,veniturile pe care le-am facut ,se justifica,numai prin achizitiile de pe acele facturi...daca as ignora acele facturi,cum as outea emite facturi,pe baza acelor materiale cumparate?nu?ar trebui sa anulez si veniturile,daca anulez acele facturi...nu cred ca va conveni statului sa nu ia impozit pt acele venituri...asadar,eu le-am trecut si gata
Contabilitate pfa
alina240
Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)